Spring naar de content

Wat zegt de neukbaarheid van vrouwen over hun competentie?

class="p1">Dertien jaar geleden was er een spotje van Postbus 51 met weerman Peter Timofeeff in de hoofdrol, toen nog in het bezit van zijn karakteristieke snor die hij een paar jaar later af zou scheren om een nieuwe liefde tegemoet te komen. Met een beige pak aan stapt hij in een leeg bad, draait de kraan open, houdt de douchekop boven zijn hoofd en blijft doorpraten tot het water hem aan de lippen staat. “Daar heb je hem weer hoor, Peter Timofeeff, met zijn bad,” zei mijn vader dan. We keken meestal Baantjer als Peter Timofeeff en zijn bad voorbijkwamen. We keken sowieso best vaak Baantjer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Lisa Bouyeure

Ik denk niet dat we iets van hem vonden, behalve dat hij met zijn kleren aan in bad zat en een snor had. Was hij lekker voor een weerman? Een meteorologische hunk? Had hij bloot in dat bad moeten zitten? Zou hij het weer beter presenteren in een kort broekje dat zijn mannelijke vormen goed uit deed komen? En hoe zat het met andere weermannen? Gerrit Hiemstra, Erwin Kroll, Piet Paulusma, waren die dan lekker? Goed gekleed? Nee, misschien vroeg ik me soms af wat voor weer het die week zou worden en hoe het met de zuidwestenwind zat, meer niet.

Onlangs ontdekte ik dat voor sommige meteorologen andere regels gelden dan voor Peter Timofeeff. Er kwam een collage voorbij van drie bekende Nederlandse weervrouwen: Marjon de Hond, Jennifer Faber en een zwangere Willemijn Hoebert. Als contrast was de 25-jarige Mexicaanse Yanet García toegevoegd, een prachtig lingeriemodel dat daarnaast in loeistrakke niemendalletjes het weer presenteert, en nog een Latijns-Amerikaanse stoot waarvan ik de naam zo snel niet kon achterhalen. ‘Wat gaat hier mis?’ was het bijschrift. Ongelooflijk inderdaad dat die Nederlandse tuttebellen met hun universitaire graad er niet uitzien alsof ze in de Playboy Mansion wonen. Hoe kunnen we nou weten of er een hogedrukgebied op komst is als zo’n weerspannig mokkel een wijdvallende tuniek draagt?

De weervrouwen gingen in mijn mapje met meer collages van hetzelfde kaliber: goed (neukbaar) versus slecht (niet neukbaar). Zo zijn knippers en plakkers druk bezig de wereld ervan te overtuigen dat linkse vrouwen aartslelijk zijn en je alle rechtse vrouwen zo — face down ass up — over hun nieuwsdesk of massief houten bureau wil vouwen. Links (een foto van vier lachende vrouwen in boerkini’s) tegenover rechts (vijf vrouwen die weliswaar niet lachen maar wel blote borsten hebben). Prachtig opgemaakte vrouwen met gestijld en gekruld haar enerzijds, en opiniemaaksters die te oud, te dik of te alternatief zijn anderzijds. Hoe minder traditioneel lekker, hoe minder competent. Donald Trump probeerde zijn voormalige rivaal Ted Cruz nog een hak te zetten door een onvoordelige foto van diens vrouw Heidi naast een geretoucheerd plaatje van zijn mooie Melania te zetten. ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden.’

Ik stuitte op een filmpje van weervrouw Yanet García in bad. Anders dan Peter Timofeeff draagt ze geen beige pak maar een roze bikini. In haar hand houdt ze een selfiestick. Een adembenemend plaatje is ze, en volgens de selectieve statistieken vast extreem-rechts, maar man o man, wat zou ik uitgerekend haar graag eens duizend woorden horen zeggen.

Onderwerpen