Spring naar de content

Jörgen Raymann: ‘Boosheid roept boosheid op. Ik zie het bij Sylvana en Quinsy.’

Toen er na zestien jaar een einde kwam aan zijn latenightshow, moest Jörgen Raymann zichzelf opnieuw uitvinden. En dat deed hij, onder meer met zijn nieuwe theatershow Zo kan het ook. Terwijl hij relaxter is dan ooit, bekritiseert hij het gepolariseerde integratiedebat. ‘We luisteren niet naar elkaar. Die hele Zwarte Pietendiscussie zet geen zoden aan de dijk.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

We probeerden al een tijdje met hem in gesprek te komen, maar Jörgen Raymann (50) hield vooralsnog de boot af: er was geen tv–programma meer en ook geen nieuwe show. Waarover zouden we dan moeten praten? Nu, aan de vooravond van zijn nieuwste theatershow Zo kan het ook, stemde hij eindelijk in. We spreken af bij Ter Brugge, een bruin cafeetje aan het einde van de Amsterdamse Overtoom, vlak bij de studio’s waar zijn show gemonteerd wordt. De verslaggever is er vanzelfsprekend ruim op tijd. Raymann schuift een kwartiertje na het afgesproken moment vrolijk en breed lachend aan.

Altijd hetzelfde liedje met die Surinamers: immer te laat.
“Liever te laat dan helemaal niet, toch? Op de een of andere manier gebeurt er altijd iets waardoor mijn timing niet goed loopt. Ik ben vandaag bijvoorbeeld met mijn hond gaan lopen en dacht: weet je, ik heb nog wel een half uur.”

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.