Spring naar de content

Wat Humberto’s Bataclan-interview zo prijswaardig maakt

Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys, Clairy Polak, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak en Jeroen Pauw ontvingen de vakprijs al, en dit jaar zijn ook de interviewvaardigheden van RTL Late Night-presentator Humberto Tan beloond met de Sonja Barend Award.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De vakprijs, jaarlijks door de VARA Gids uitgereikt aan het beste televisie-interview, ontving Tan uit handen van Sonja Barend – de grande dame van het tv-interview en naamgever van de prijs – voor zijn interview met Ferry, Dexter, Frank en Bob, vier overlevenden van de terroristische aanslag op theater Le Bataclan in Parijs.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In de Wereld Draait Door nam Tan de prijs en lovende woorden van collega Matthijs van Nieuwkerk in ontvangst. ‘Een ongelooflijk indrukwekkend gesprek, reusachtig terecht,’ sprak Van Nieuwkerk.

Tan, bescheiden, bedankte RTL Nieuws en voorop de drie heren, die zonder te hebben gegeten en weinig te hebben geslapen aanschoven. Een snel gecreëerde vertrouwensband, de heren voelden zich goed bij het Late Night en Humberto, dat te boek mag staan als sfeervol en vrolijk. Humberto stelt: “De grootste waardering voor mij gaat naar die jongens zelf. Zonder hun vertrouwen heb je helemaal niks. (-) Mijn uitgangspunt was niet: ik wil zo veel mogelijk weten. Ik wilde dat ze naar huis gingen met een gevoel van: het programma heeft geholpen om veel van onze familie en vrienden te informeren, en we hebben de ruimte gekregen om goed te kunnen vertellen, omdat we de juiste voorzetten kregen. Ik liet veel stiltes vallen om het gesprek te laten gebeuren.”

“Je was heel lief,” merkt Matthijs dan op.

“Oprecht geïnteresseerd,” verbetert Humberto.

De oprechtheid van zijn dank benadrukte Tan twee uur later, aan het hoofd van zijn eigen gesprektafel, waar hij de prijs opdroeg aan Ferry, Dexter, Frank en Bob.