Spring naar de content

Stop met frisdrank en snoep; je kunt er waarschijnlijk kanker van krijgen

Het consumeren van veel zoetigheid is waarschijnlijk net zo kankerverwekkend als roken. Hiervoor heeft de medische wetenschap steeds meer aanwijzingen gevonden. We stoppen kinderen geen sigaretten toe; waarom dan wél snoep en frisdrank?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Als we de media moeten geloven, leven we in een tijdperk waarin we met reuzenschreden kanker aan het overwinnen zijn: binnenkort zou het niet langer een dodelijke ziekte zijn, maar een chronische aandoening. De werkelijkheid is helaas anders.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De laatste jaren zijn verscheidene nieuwe medicijnen tegen kanker op de markt gekomen dankzij het moderne onderzoek naar beschadigingen in ons DNA, die door de meeste wetenschappers en artsen als oorzaak van kanker worden gezien. Maar hoewel er bij enkele kankersoorten spectaculaire resultaten zijn geboekt met (zeer) dure middelen, zijn de klinische resultaten over het algemeen teleurstellend.

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.