Spring naar de content

Als dit de zomerhit van 2017 niet gaat worden

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week: bloemenschoenen en de zomerhit van 2017.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Alexandra Besuijen
Bron: Mascolori

Doe ‘s gek

Vroeger deden heren het met hun stropdas. Of hun sokken. Een saai pak een beetje opleuken met een Ollie B. Bommeldas of een Donald Duck-sok. Doe ‘s effe lekker gek. Maar het kan best gekker. Met de gekleurde herenschoen (waar mijn autocorrect overigens consequent ‘hersenschim’ van maakt ?) of liever nog de bloemetjesschoen. Van top tot enkel een conformistische meneer en van enkel tot teen een rebel. Zeg maar de mannenvariant van het kortpittige kapsel: van teen tot nek een moeke en van nek tot kruin een malle meid. Wat moeten we hier nu weer van denken? Is het feestelijk, grappig of een beetje gratuit en puberaal? Nou ja, dat moet je mij ook maar niet vragen. Mijn hart smelt nu eenmaal alleen van een man op All Stars, zelfs al draagt-ie het saaiste driedelig grijs. De gekleurde of gebloemde molière zal weer andere hartjes sneller doen kloppen. Hopen we dan maar.

Glitterpoes en kamelenteen

Regelmatig krijg ik via mijn Facebookvrienden (m/v) tips voor deze rubriek toegestuurd. Om de een of andere reden gaat dat heel vaak om de damesonderkant. Je zou zeggen, who cares hoe het er daar uitziet, als ‘t maar fris is. Maar het tussenbeense is inmiddels een miljardenbusiness geworden. Van intiemsprays (voor je ‘derde oksel’, weet je nog?) tot bleekmiddelen. Van labiacorrecties tot bikiniwax. Van camel toe-camouflage (is het woord ‘camelflage’ al geoctrooieerd? Bij deze dan) en van schaamhaarsjabloontjes tot een glitterpoes. Pfff. Ik noem er twee deze week en dan hou ik er voorlopig over op.

Hoewel de meeste vrouwen in legging of strakke broek zich niet graag laten liplezen – daarvoor is dus die camelflage – zijn er blijkbaar ook mallerds die juist heel graag de aandacht op hun kamelenteentje willen vestigen. Met de camel toe-slipjes ben je goed geoutilleerd. Ik krijg er zeer onsmakelijke Moeder Tokkie-associaties bij, maar ja, er zijn vast liefhebbers. Voor ladyboys overigens wel een handig dingetje…

Een ander dingetje dat deze week viral ging, was de zogenaamde glitterpoes. Dat is een overgewaaid fenomeen uit, waar anders, New York.  ‘Vadazzling’ is een samentrekking van vagina en bedazzling (vrij vertaald: indrukwekkend). Terwijl het gewoon neerkomt op glittersteentjes op de geschoren schaamheuvel. Volgens de juffrouw in dit filmpje is dat trouwens ‘the upper part of the vagina’… Voor iemand die beroepsmatig de hele dag met damesbipsen in de weer is, toch een opmerkelijk stukje gebrek aan biologische kennis. Maar goed. De glitterpoes is een groot succes. Voorlopig alleen nog in NY, maar bij de Action zijn heel fijne glittersteentjes en scheermesjes te koop voor weinig…?

Waterijsje, maar dan anders

Helaas ben ik dit jaar niet naar de Huishoudbeurs geweest. Ik vind dat echt leuk en ben niet zo’n journalist die al die vrouwen die daar naartoe gaan afzeikt. Die meiden hebben gewoon plezier, láát ze! Maar een lieve kennis nam toch wat lekkers voor me mee: een waterijsje met limoncello! Yeah! Limoncello! Waterijs! Hoeveel fijner wil je het hebben? Ze lijken een beetje op die allergoedkoopste kinderlimonade-ijsjes in zo’n plastic zak, maar de smaken zijn een stuk volwassener: Piña Colada, Strawberrydaquiri, Mojito en Wodka-energie. En had ik al limoncello gezegd? Die het ook het heel goed doet als ijsblokje in een gin-tonic… En dan kreeg ik ook nog een flesje limoncello cheesecakelikeur! Huishoudbeurs rules!

En dan het videosnoepje van de week: Bitterballen donder op. Ik zeg: hét zomernummer van 2017!