Spring naar de content

Dit zijn de trends van de nieuwe lente

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week: wietwijn en nieuwe emoji’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Glitterkont

Glitter in je baard, glitter in je haar, glitter in je oksel… Het is allemaal weer erg last season vergeleken bij de nieuwste ‘trend’: glitter op je kont. Of nou ja, kónt – dat stukje bips wat onder je ultrakorte short uitpiept plus de achterkant van je dijen. Echt een festivaldingetje en hopelijk alleen voor meisjes…?

Bedacht door body artist Mia Kennington, die geïnspireerd raakte door de zanderige billen die ze op het strand zag. Het ziet er schattig uit, hoor, maar ik weet niet of je dat scherpe plastic spul in de beurt van je gevoelige zones moet willen hebben. Don’t try it at home, in elk geval. Maanden later vind je dat rotspul nog overal terug…

Moederkoekje erbij 2.0

Vijfendertig jaar geleden zat ik op zwangerschapsgymnastiek met een eigenaardig stel – Jozef en Maria heetten ze, ik zweer je! – die na de bevalling soep gingen koken van de placenta. Iets met spirituele dinges, ik weet het niet meer zo goed. Blijkt nu dat ze hun tijd ver vooruit waren, want inmiddels is het de ‘normaalste’ zaak van de wereld om je moederkoek in te leveren bij een bedrijf dat er vervolgens capsules van maakt. Die zouden dan moeders verloren energie weer aanvullen. Kan. Lijkt me voornamelijk gelduitdezakklopperij, maar het zou kunnen.

Maar het kan nog gekker: een moederkoeksmoothie. Uhuh. Een kwabje ervan in de blender, wat ananas en spinazie erbij en huppakee! Gezondheid! Mijn god, wat ben ik blij dat ik de mijne gewoon in het Bijlmerpark begraven heb. Qua spirituele dinges en zo.

Nieuwe lente…

…nieuwe emoji’s. Lichting 5.0 zal dit jaar zijn intrede doen met maar liefst 69 nieuwe emoji’s. Onder meer vinden we vampiers (m/v), bergbeklimmers (dito), een braaksmiley, een oranje hart, eetstokjes, een Pinocciosmiley, een dansend mannetje en een clown. Kijk hier voor de uitleg van alle nieuwkomers. Zelf mis ik nog steeds het breiwerkje en de biljartballen, om maar een paar van mijn hobby’s te noemen ?

Ook gay-datingsite Grindr heeft nieuwe emoji’s voor eigen gebruik geïntroduceerd. Veel aubergines in diverse kleuren en maten uiteraard, maar ook wat explicietere hiërogliefjes, zoals een meneertje in lederen tuigje of een goedgevulde jock strap.  Kleurrijker en origineler dan weer de zoveelste – gaap – dickpic!

Wijtwien…eh…wietwijn!

Nu ze in Amerika niet meer zo moeilijk doen over de wietproductie, zijn er inmiddels talloze producten op de markt verschenen waarin het geurige kruidje is verwerkt. Van caramels tot aan condooms (wat de term blowjob weer een heel andere dimensie geeft ?). En nu is er dan ook wietwijn. Niet bedoeld, volgens de producenten, als shortcut naar lekker snel dronken én stoned worden, maar ‘een beleving op zichzelf’. Volgens zegsvrouw Melissa Etheridge – ja, díe – ervaar je na een minuut of tien een ‘profound mellowness’. Klinkt goed.

Helaas is de wijn alleen te koop in Californië en dan nog alleen met een medische verklaring. Bovendien is ie schreeuwend duur: tussen de 120 en 400 dollar. Maar even googelen op wine and weed en je vindt recepten genoeg. *plop*

Onderwerpen