Spring naar de content

Thierry, Theo, Tuur en Kuzu gillen: nee tegen homohaat

Morgen ga ik in Arnhem in mijn lederen reetveter en met knijpers op mijn tepels demonstreren tegen homofobie en wat neem ik mee in mijn rugzakje?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Een liter amylnitriet (door ordinaire nichten ook wel poppers genoemd), een gezinspak Tina aka crystal methamphetamine, een lunchpakket met bammies van mammie en een zelfgemaakt spandoek met de tekst: tegen islamofobie, tegen Zwarte Piet en tegen zionisme. Homofobie paste niet meer op het laken en bovendien zien die Arnhemmers langs de weg echt wel dat we van de Griekse beginselen zijn hoor. ‘t Is net als met onderwijzers, stofzuiger- en bijbelverkopers: je pikt ze er zo uit.

Het homoregenboogvaandel laat ik thuis, want ik vind dat symbool provocerend en kwetsend naar mohammedanen toe. Je moet dingen niet uitlokken, roep ik altijd maar. Wist u dat de bedenker van die vlag, Gilbert Baker, net is overleden? Ik meen dat hij eigenhandig nog dat homozebrapad in Arnhem, tegenover bioscoop Rembrandt, heeft geschilderd. Dat zal ze leren, die enge potenrammers!

Kees-Jan van het COC Velp zag ik gisteren op de baan en die fluisterde dat je bij een dergelijke nichtendemo nooit de kwetsende term homofobie moet gebruiken omdat je dan heel veel mensen uitsluit. Dan komen die Meiden van Halal niet, dan komen de boys van DENK niet en last but not least zijn de Internationale Socialisten vreeeeselijk hetero, op het enge af.

Nourdin el Anali van de mohammedaanse ontspanningsclub NIDA uit Rotjeknor had ook al gebeld en die zei: “Ik kom demonstreren als er maar geen homo’s mee doen aan die demo tegen homofobie. Dat straalt slecht op mij af.”

Enfin, het was een gezellige bende daar op de carpoolplek Planken Wambuis – op de Amsterdamseweg bij Wolfheze. Al is het kinderachtig dat boswachter Machiel van Natuurmonumenten een hek tussen de carpoolplaats en het bos bij het Wolfhezer woonwijkje ‘t Hazeleger heeft geplaatst. Je voelt je dan toch op- en uitgesloten. Zo’n hek is wel weer handig als je de handboeien bij je hebt natuurlijk, maar je bent als cruiser dan toch een beetje als opgejaagd wild, met die boswachter met zijn joekel van een buks in je kielzog. Opgejaagde struisvogels, hihihi.

Kees-Jan zei nog dat hij zo vreselijk geschrokken was van Barry Manilow. Die gilde zomaar en out of the blue tegen The Advocate (de Amerikaanse Gaykrant, maar dan voor mannen die kunnen lezen) dat ‘ie homo was! Nou ja! Die zag ik niet aankomen!

Ik was al zo geschrokken van het uit-de-kast-springen van Liberace, Ricky Martin, Freddie Mercury en Arie Boomsma maar van Barry verwachtte ik het niet. Dat was dus het best bewaarde geheim van Hollywood. Meid, zei Kees-Jan: “Ik zou pas schrikken als Ed Nijpels en Camiel Eurlings in reetveter staan te springen op de Hofhomoboot tijdens de Gay Parade.” Nou, kind, zei ik: “Sinds die foto van meester Theo Hiddema die tongzoent met Thierry kan die hele Tweede Kamer uit de kast komen, en vooral die drie toyboys van DENK.”

Ik vertelde Kees-Jan dat ik zeer dik ben met Theo en dat hij op de presentatie van het Grote Foute Jongens Boek was en dat we daarna met hem en de hele crew van de Haagse Post een afzakkertje gingen nemen in de Mekong-bar op de Wallen, zeg maar het hoofdkwartier van de Mokumse ladyboys. Theo is toen zijn exemplaar van het GFJB kwijtgeraakt en ik vermoed dat Missie Pinkberry – die met cup DD – de boosdoener is.

Ik ken Theo als een onberispelijke en fiere hetero die homofielen echter niet schuwt en het bijvoorbeeld helemaal niet erg zou vinden als Thierry een kastnicht bleek te zijn. Theo vertelde me wel dat dat hem zeer onwaarschijnlijk leek, want welke nicht liep nou in mariablauwe confectiekostuums met bruine bordeelsluipers? Ja, dat kreng van een Kuzu, maar verder?

Overigens las ik in de Gay Krant dat de PvdA in Arnhem Tofik Dibi wil inzetten als lokhomo. Dibi heeft veel gezag en overwicht bij zijn natuurlijke achterban en als ze dan met een betonschaar op hem af komen in het holst van de nacht, midden op die brug, dan zegt Tofik: “We kunnen dit toch anders oplossen, broeders. Kom, we gaan lekker naar de nachtsauna Steamworks, jullie weten wel, daar aan het Roermondsplein. En om zes uur gaan het badhuis van de moskee al open maar dan moeten jullie De Gelderlander gaan bezorgen.”

Goed, ik ga mijn rugzakje inpakken en ik neem ook nog een busje traangas mee. Arnhem-uit, altijd lastig.