Spring naar de content
bron: ANP/Remko de Waal

Vriend & vijand over homo universalis Arjen Lubach

Arjen Lubach is met de Televizierring op zak misschien wel ’s lands invloedrijkste satiricus. die menig politicus doet sidderen. Behalve tv-maker is hij schrijver, theatermaker, cabaretier en muziekproducer. Als dj van The Galaxy vliegt hij de wereld rond. Wie is dit mysterieuze multitalent? Vriend & vijand over Arjen Lubach (37).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie
Arjen Lubach
Beeld:

‘Zodra Zondag met Lubach is afgelopen, gaat Arjen met muziek aan de gang. Zijn hart ligt bij de dancemuziek. Vorige zomer zette hij een reeks vlogs online waarin je hem in een strandhuisje op Vlieland of ergens samen met Sacha Harland lekker zag pingelen achter een laptopje.

Hij zette ook een filmpje op YouTube waaruit bleek dat hij en Sacha het dj-duo The Galaxy vormden. Ze hadden toen al een jaar opgetreden met van die lapjes voor hun gezicht. Gewoon om te trollen, denk ik. In de dancewereld is het een veel gespeeld spelletje om niet te zeggen wie je bent.

“Dat spelletje speelde hij twee zomers geleden ook. Toen hoorde ik Justified, echt een lekker dancenummer met een goede disco- vibe en zo’n pianootje uit de jaren zeventig. Heel cool, maar het was onbekend wie de track had gemaakt. Omdat ik het gek vond om het nummer op de radio te draaien zonder te weten wie de maker was, ging ik googelen en vond ik op muziekstreamingsite Deezer de credits. ‘A. Lubach’ stond er.

Toen ik hem in een uitzending belde, verklaarde hij dat hij niet onder zijn eigen naam die plaat wilde uitbrengen, omdat hij presentator was en niet zo’n soapie wilde zijn die ook dj wordt. Inmiddels is hij dj en de muziek van The Galaxy is echt moddervet. Als je er oppervlakkig naar luistert, denk je: wat is dit voor herrie, want het klinkt vrij hard en rauw. Maar er zitten creatieve laagjes en slimme stukjes in, waardoor de muziek tegelijkertijd heel melodieus en emotioneel is.”

Domien Verschuuren, radio-dj voor BNN op 3FM

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.