Spring naar de content
bron: ANP/Robin Utrecht

Bordesscène Rutte III: wat wordt het succes van dit bordes?

Het einde van de formatieperiode is natuurlijk de beroemde bordesscène. De bewindslieden voor en tijdens de foto op het trappetje van Paleis Noordeinde, waar strikte regels gelden voor de opstelling. Welke successen Rutte III oplevert weten we nog niet, maar 225 dagen na de verkiezingen zijn hier eindelijk de kiekjes voor en tijdens de bordesscène. Allereerst kijken we naar de bewindslieden onderweg naar het trappetje. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Luna van der Waarde
Premier Mark Rutte heeft er zin in! Lachend over de rode loper voorafgaand aan de beëdiging van de ministers van kabinet Rutte III, die weet zijn plek op het trappetje vast te vinden. Beeld:
Vlnr: Ingrid Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Arie Slob (minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media), Tamara van Ark (staatssecretaris Sociale Zaken), Eric Wiebes (minister van Economische Zaken en Klimaat). Beeld:
Premier Mark Rutte en Koning Willem-Alexander ondertekenen Koninklijke Besluiten. Op de achtergrond Chris Breedveld, directeur van het Kabinet van de Koning. Beeld:

Groepsfoto waar ook de staatssecretarissen bijstaan. Beeld:
Daar staan ze dan, 225 dagen na de verkiezingen, op het bordes van Paleis Noordeinde. Koning Willem-Alexander in het midden met premier Mark Rutte aan zijn rechterhand en vicepremier Hugo de Jonge (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan zijn linkerzijde. En de rest van de ministers natuurlijk. Het kabinet-Rutte III is beëdigd. Beeld:

Baard

En natuurlijk zoals beloofd, heeft Thierry Baudet zijn baard eraf gehaald na de langste formatieperiode ooit. Hij kan weer met een gladgeschoren gezicht door het leven.