Spring naar de content
bron: Instagram/Chinventures

Beste Instagrammers, dit is dé oplossing voor je onderkinselfie

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze dé irritatie van selfie-liefhebbers en romantiek bij de H&M.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Instagram
De Instasit-pose. Beeld:

Vette kinnen

Toen ik net een nieuwe telefoon had, kreeg ik een mailtje dat mij meldde dat mijn telefoon gestolen was. “Deze persoon heeft uw telefoon gestolen,” stond er zelfs. Huh? Ik kreeg de waarschuwing van een tot dan toe voor mij onbekende app, die een foto maakte als iemand zich onbevoegd op mijn telefoon begaf en die dan doorstuurde naar mijn e-mailadres.

Handig, maar mijn telefoon was helemaal niet gestolen. O, het was een proef. Maar wie was dan die lelijke vrouw met een driedubbele onderkin, van onderaf genomen? O shit, ik was het zelf! Pfff, ik heb het kiekje driedubbel gedeletet.

Ik ben niet zo’n selfietype, maar áls ik er eentje maak, dan uit charmante hoek: van bovenaf. En dan ben ik ineens beeldschoon…?

Op Instagram doen de lichthoofdigen dezer wereld m/v/etc. zich graag op hun mooist voor. In de zogenaamde bambi-pose, de lobbyselfie (sneak een duur hotel in met grote lobby met spiegels en fotografeer jezelf zo cool mogelijk in hippe kleertjes met een houding alsof je in de Ritz gebóren bent) of Insta-zithouding om je mooie beentjes te laten zien. Best boring zo langzamerhand. Bedenk eens wat anders!

Welnu. Ene Michelle Liu uit Boston heeft Instagram veroverd met haar chinning. Dat zijn selfies waarop ze lachend en met vette onderkin te zien is op toeristische hotspots over de hele wereld, onder de hashtag chinventures. Het komt tamelijk debiel over, maar het is een gigahit en ze heeft inmiddels vele copycats. Waarom? Tja. Ik vind het persoonlijk ontzettend flauw, maar je kunt het natuurlijk ook zien als een weerwoord op al dat gladgestreken lichthoofdjesgeweld en dan heeft het wel weer wat. See for your selfie.

De tekst gaat hieronder verder.

Instagram
Beeld:

Romantiek bij H&M

Morgen (donderdag, red.) is het dé grote dag voor modemeisjes en -jongens met een minimaal beursje: op 2 november hangt de Erdem x H&M-collectie in de rekken. Elk jaar weer vormen zich lange rijen voor de winkels en wordt er zo snel mogelijk zoveel mogelijk van de rekken gegrist. De prijzen zijn wat hoger dan wat je normaal betaalt bij H&M, maar op Marktplaats kan je er al snel het dubbele voor vangen.

Wat kan je verwachten? In elk geval niet de funkypunky outfits die Kenzo vorig jaar voor de Zweedse klerenwinkel ontwierp en waar ik nog van zit na te hijgen zo leuk; de Erdemcollectie is veel ingetogener, romantischer en – mag ik dat nog zeggen? – meisjesachtiger. Bloemen, glanzende stoffen, opstaande kanten kraagjes, flowy en lieflijk. Prinses Kate draagt zijn bloemetjesjurken graag, dan weet je het wel.

Soepele pyjama-achtige broeken en jasjes, lange rokken met tuttige gebreide truitjes en een erg fijne panterjas van nepbont. Sowieso even iets heel anders dan wat er bij alle andere high streetwinkels in de rekken hangt.

Instagram
De Orbicul Geode Puzzle. Beeld:

Pittig puzzelen

Oké, mijn kiltieplesjur is legpuzzels maken. Onder de lamp aan de eettafel. Ik geef toe, niet erg rock-‘n-roll, maar het kan niet alle dagen feest zijn. En zo kun je me op een donkere winteravond gezellig gebogen zien over een Zwitsers berglandschap of het Melkmeisje van Vermeer. Leuk, maar inmiddels ken ik die puzzels nou wel. Tijd voor iets nieuws!

De Orbicul Geode Puzzle is het neusje van de puzzelzalmen. De door de computer gegenereerde puzzel in de vorm van een plak agaat wordt in cirkels opgebouwd met grillige stukjes. Ziet er niet echt makkelijk uit, maar het resultaat is schitterend. Ze zijn niet goedkoop – 95 dollar – maar als ie klaar is, heb je een prachtig objet d’art voor aan de muur. Toch heel iets anders dan dat Melkmeisje.