Spring naar de content
bron: Matthias Giesen

Leve de antidepressiva! Pleidooi van een gebruiker

Antidepressiva werken niet en hebben bovendien gevaarlijke bijverschijnselen, betogen kritische onderzoekers al jaren. Tijd om alle pillen te vernietigen? Toch niet – heel veel depressieve patiënten hebben er baat bij. Een broodnodig tegengeluid van een gebruiker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Mensen met een depressie hebben het al niet gemakkelijk. In die zwarte dagen, maanden, jaren soms, is de wereld een bedreiging, kun je denken dat de wereld en jij beter af zijn zonder elkaar. In heel verdrietige gevallen voegen door een depressie getroffenen de onomkeerbare daad bij de gedachte. Maar ook zonder fatale afloop is een depressie een tranendal, voor patiënten en hun omgeving.

Alsof dat dal niet diep genoeg is, krijgen patiënten die proberen om er met antidepressiva weer bovenop te komen, de laatste jaren een negatieve pers. Zij zijn verkeerd bezig, is de teneur. Niet alleen werken de pillen niet – gebruikers houden zichzelf voor de gek –, ook zijn ze (in een redenering die met zichzelf in tegenspraak lijkt) de weg van de minste weerstand.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.