Spring naar de content
bron: ANP/AFP Foto/Nicholas Kamm

Trump verklaart atoomknoppenoorlog. Hij heeft alleen geen atoomknop

Ja, daar ging het afgelopen nacht pardoes bijna even helemaal mis. Het einde der tijden leek in zicht. De aardbol mocht vrezen voor het voortbestaan. Donald Trump stuurde een tweet de wereld in met de boodschap dat hij de grootste heeft. Groter dan die van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. En daarmee doelde hij niet op zijn geslachtsdeel. Helaas.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Een heuse knoppenoorlog lijkt begonnen. Trump reageerde afgelopen nacht op een mededeling van Jong-un. De Noord-Koreaan zou zijn nucleaire knop de gehele tijd op zijn bureau hebben staan. Laat de man toch lullen, zou u kunnen denken. Zo´n knop bestaat helemaal niet. De knettergekke president van de Verenigde Staten deelde het knettergekke regime in de noordelijke helft van Korea echter in tweetvorm mede dat zijn nucleaire knop groter en krachtiger is. En dat hij werkt.

Werkende penis

Indien het over zijn geslachtsdeel (71) zou gaan, dan zou het een puike prestatie zijn. Niet iedere man van 71 heeft immers een grote, krachtige én werkende penis. Maar dat geheel terzijde.

De tekst gaat hieronder verder. 

Trump heeft alleen geen atoomknop. The Washington Post kleineert de president linea recta na zijn tweet door te verwijzen naar een artikel uit augustus 2016. Kern van het stuk: de atoomknop van Trump bestaat niet.

Trump
Beeld:

Koffertje

Wel heeft hij een soort koffertje. Een koffertje dat hem overal volgt. In de lift, op de golfbaan, in zijn vliegtuig. Overal. Binnenin zit een soort handboek waarin staat hoe een kernoorlog moet worden gevoerd. Het koffertje is van aluminium en met leer bekleed. Oorspronkelijk is het koffertje speciaal gemaakt voor Erle P. Halliburton, een niet-onomstreden zakenman in de oliewereld.

De koffer werd lange tijd gemaakt door koffermaker Zero Halliburton, maar dat bedrijf is niet betrokken bij het huidige kleinood. Erle P. Halliburton is inmiddels overigens overleden.

Vijf militairen houden zich dagelijks bezig met het beschermen van de koffer. Erg ingewikkeld is het handboek om een kernoorlog te voeren trouwens niet: het is een soort kiesmenu. Alsof men een burgerketen binnenkomt en kiest welke steden of militaire installaties in bijvoorbeeld Noord-Korea, Rusland of China (of alledrie) moeten worden aangevallen. Om een aanval daadwerkelijk uit te voeren, heeft de president een verificatiepas nodig. Idealiter voor de Amerikaanse veiligheid draagt Trump het ding bij zich.

Te laat

Volgens Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies in Leiden, zijn we hoe dan ook te laat. Maanden geleden bij Pauw aan tafel zei Breuker: “Als het afloopt met een beperkte militaire confrontatie ben ik heel blij. De kans is groot dat er een kernbom ontploft of een veldslag ontstaat. Als Noord-Korea kernbommen heeft die het op langeafstandsraketten kan zetten die de Verenigde Staten kunnen bereiken, dat zal Amerika nooit accepteren. Ik denk dat we daar heel dicht bij zitten. Het kan vandaag fout gaan, het kan over een jaar fout gaan, maar het kan niet meer worden opgelost, denk ik.”

De tekst gaat hieronder verder.

Idealiter voor de wereldvrede draagt Trump helemaal niets bij zich. Geen verificatiepas, geen koffertje en geen nucleaire knop. Idealiter houdt hij het louter bij zijn eigen beleid en andere lullige tweets.