Spring naar de content
bron: Foto: Mieke Meesen

Waarom de Foute Jongens Amsterdam links laten liggen

Sinds het linkse college in Amsterdam de scepter zwaait, vinden de Foute Jongens het er niet meer uit te houden. Toch onderhoudt Arthur contact met wethouder kameraad Rutger Groot Wassink (GroenLinks).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Zoals u weet, bezit ik een pied-à-terre in Amsterdam. Ik breng daar ongeveer de helft van mijn tijd door. Een paar dagen houd ik het vol in het dorp der onverdraagzaamheid, daarna vlucht ik weer naar de kust. Toch zal ik dit bescheiden appartement niet snel van de hand doen. In tegenstelling tot veel Amsterdammers besef ik weliswaar terdege dat het ware polderlandse leven zich vooral buiten de stadsgrenzen voltrekt; desondanks ben ik van mening dat iedereen die zijn brood als chroniqueur van de samenleving verdient, aan den lijve dient te ondervinden wat het betekent om in onze geliefde hoofdstad woonachtig te zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ofschoon er een mengeling van Veluws en Rotterdams bloed door uw aad’ren vloeit, heeft u er eveneens gewoond, mijnheer Van Amerongen. Oké, vooral in politiecellen en in de Jellinek-kliniek, wanneer het bolletje bruin weer eens wat al te nadrukkelijk de hoofdrol in uw bestaan had opgeëist. Toch waren er, zo maak ik althans uit uw verhalen op, af en toe momenten dat u het Amsterdamse leven met een zekere alertheid ervoer. Ik neem derhalve aan dat dit een gedachtenuitwisseling tussen twee ervaringsdeskundigen kan worden.

In uw tijd werd het gemeentebestuur gevormd door de PvdA, de PvdA, de PvdA en de PvdA.

Lees de rest van het artikel via Blendle.

Onderwerpen