
Subliem lunchen voor een prikkie
Hoofdredacteur en schrijvende kok Tom Kellerhuis is begonnen aan een derde leven: dat van culinair recensent. Elke dinsdag bespreekt hij in Over de tong een fancy restaurant met een lunchkaart, waar hij zich hoopt thuis te voelen, in het culinaire mekka van Nederland, en soms daar buiten. Vandaag: The White Room.
Sterrenzaken zijn doorgaans niet voor elke beurs betaalbaar, maar juist ’s middags geven ze in de regel voor een schappelijk en vast bedrag hun visitekaartje af. En, als het goed is, krijg je de fijne entourage, de voorbeeldige behandeling én alle amuses van het avondservies er gratis en voor niks bij.

We nemen de proef op de som. De zaak van mijn keuze heeft sinds twee weken een nieuwe chef en staat onder toezicht van Jacob Jan Boerma, de vierde drie-Michelin-sterrenchef van het land, naast Cees Helder, Jonnie Boer en Sergio Herman. Anderhalf jaar geleden werd The White Room bekroond met een ster, maar de jonge chef die hem kookte, Arturo Dalhuisen, vertrok plotsklaps eind april. De huidige chef heet Randy Karman, en is pas 24. Ook hij komt uit Boerma’s stal, restaurant De Leest*** in Vaassen, werkte daarna bij de bekende sterrenchefs als Mario de Ridder en Richard van Oostenbrugge en was enige jaren souschef onder Dalhuisen.
Paywall
Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.
Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.
Kies een lidmaatschap