Spring naar de content
bron: Tom Kellerhuis

Subliem lunchen voor een prikkie

Hoofdredacteur en schrijvende kok Tom Kellerhuis is begonnen aan een derde leven: dat van culinair recensent. Elke dinsdag bespreekt hij in Over de tong een fancy restaurant met een lunchkaart, waar hij zich hoopt thuis te voelen, in het culinaire mekka van Nederland, en soms daar buiten. Vandaag: The White Room.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Sterrenzaken zijn doorgaans niet voor elke beurs betaalbaar, maar juist ’s middags geven ze in de regel voor een schappelijk en vast bedrag hun visitekaartje af. En, als het goed is, krijg je de fijne entourage, de voorbeeldige behandeling én alle amuses van het avondservies er gratis en voor niks bij.

Macaron van peterselie, Parmezaanse kaas en aceto balsamico

We nemen de proef op de som. De zaak van mijn keuze heeft sinds twee weken een nieuwe chef en staat onder toezicht van Jacob Jan Boerma, de vierde drie-Michelin-sterrenchef van het land, naast Cees Helder, Jonnie Boer en Sergio Herman. Anderhalf jaar geleden werd The White Room bekroond met een ster, maar de jonge chef die hem kookte, Arturo Dalhuisen, vertrok plotsklaps eind april. De huidige chef heet Randy Karman, en is pas 24. Ook hij komt uit Boerma’s stal, restaurant De Leest*** in Vaassen, werkte daarna bij de bekende sterrenchefs als Mario de Ridder en Richard van Oostenbrugge en was enige jaren souschef onder Dalhuisen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap