Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

Zomerlezen zit verankerd in onze vakantiegeest

Terwijl de schappen in de supermarkten, op stations en luchthavens nog immer uitpuilen van de boeken en de tijdschriften, zie ik in het openbaar vervoer zelden iemand met een papieren krant of magazine. Ook zelden met een echt boek trouwens. Staarde vroeger nog weleens iemand leeg voor zich uit, nu grijpt welhaast iedereen zodra hij heeft plaatsgenomen in het rijtuig onmiddellijk naar zijn smartphone.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Voor wie met vakantie gaat, blijft het vooralsnog traditie om kilo’s boeken en tijdschriften in te slaan. Dat merken wij nog altijd goed in onze oplage. Zomerlezen doe je kennelijk toch het liefst op je vakantiebestemming met the real thing. Vervelend bovendien, al die zandkorrels in je dure tablet of telefoon, zoals Thomas van den Berg schrijft in alweer het zesde jaar op rij dat wij dit dubbeldikke zomernummer geheel en al hebben aangepast voor de vakantiegeest en de daarbij horende rituelen. U wilt zich, ver weg van routine en vaderland – of thuis in de tuin of op het balkon – namelijk vooral vermaken. Het is daarom eveneens usance dat wij u in dit nummer niet te veel willen vermoeien met de dagelijkse beslommeringen en zorgen om de wereld en het klimaat. Nee, op vakantie wil je juist even los van de wereld zijn – niets hoeft en alles mag, ter leering ende vermaeck, vrij naar Horatius.

Gabriël Kousbroek

Ontspannen is tijdens het welverdiende verlof het sleutelwoord, en daar hoort ook lekker leesvoer bij. Leesvoer dat uiteraard de geest scherpt, zoals je van een opiniemaandblad mag verwachten. Ons dubbeldikke zomermagazine is dit jaar voor het eerst ook via onze geheel vernieuwde site hpdetijd.nl geheel digitaal te lezen. Mocht u vergeten zijn ’m in de koffer te stoppen, dan tovert u ons digitale zomernummer met wat simpele handelingen eenvoudig tevoorschijn op uw telefoon, pc of tablet, alle zandkorrels ten spijt. Veel leesplezier!

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen