Spring naar de content

Vriend & vijand over Griet Op de Beeck: ‘Ze is de ideale auteur’

Onlangs publiceerde Griet Op de Beeck Let op mijn woorden, het tweede deel van haar trilogie over incest. De publicatie van het eerste deel deed in 2017 het nodige stof opwaaien toen ze in DWDD onthulde zelf door haar vader te zijn misbruikt. Vriend & vijand over de Vlaamse bestsellerauteur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Astrid Theunissen

Zij is een fijnproever met een ongelooflijke neus voor goede wijn en kan goed feesten, alleen doet ze dat sporadisch. Net voordat haar laatste boek uitkwam, heeft ze een mooie avond georganiseerd voor een stuk of acht vrienden. Ze had een gezellig restaurant gekozen, waar we in een aparte ruimte bijeen zaten en veel hebben gelachen en ook heerlijk hebben gegeten en gedronken.
“Op een zeker moment stond ze op om, zoals altijd, uit haar hoofd te gaan speechen. Ze vertelde iets treffends over alle aanwezigen en blikte terug op de tijd die achter haar lag. Griet is diep gegaan. Ze was emotioneel uitgeput,maar intens dankbaar voor onze vriendschap. En het nieuwe kind lag er.”
Reinhilde Weyns, opleidingshoofd Filmschool RITCS in Brussel

Op de Beecks nieuwe roman is een verraderlijke komedie waarin ze niet preekt. Haar beste boek. Waar ze eerder nog wel eens al te doelmatig naar haar boodschap toeschreef, haalt ze nu geen toeren uit, maar toont en registreert. (–) Ook met de hoopvolle maakbaarheidsgedachte, zeer aanwezig in haar werk, is ze voorzichtiger.”
Thomas de Veen, NRC Handelsblad, 13 september 2019

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap