Spring naar de content
bron: Mieke Meesen

Het geheim van omroepgeneraal Jan Slagter

De eerste uitzendingen van Omroep Max in 2005 werden nog met enige hoon ontvangen. Inmiddels is dit geesteskind van Jan Slagter (65) niet meer uit het tv-landschap weg te denken. Ouderen stemmen er massaal op af en menig presentator beleeft er een tweede carrière. Wat is zijn geheim? ‘In Hilversum schreeuwde iedereen om verjonging. Dat vroeg om tegenwicht.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ad Fransen

Laten we liever maar meteen beginnen. De directeur van Omroep Max heeft een overvolle agenda en is vanwege de verstopte toegangswegen naar het Hilversumse Mediapark een dik halfuur te laat. 

Zo te merken is hij vanochtend in zijn woonplaats Zoetermeer ook nog eens met het verkeerde been uit de sponde gestapt. Het looptlater best wel weer los, maar het gesprek met Jan Slagter (65) is amper drie minuten oud of de omroepbaas schiet uit zijn slof. Hij heeft net verteld dat hij na ons gesprek naar Jaap Smit moet, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland – ‘om te praten over de veteranen’ – als we vragen: “Gaat het dan om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog?” Meteen rollen er met een typische Haagse tongval een aantal verwijten over de designtafel in zijn kantoor, dat uitkijkt op het Tineke de Nooij-plantsoen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap