Spring naar de content

‘Hopelijk krijgen we wereldwijd navolging’

Willem Velthoven, Mediamatic Eten, Serres Séparées, Amsterdam: "De kasjes langs de waterkant zorgen voor een prettige intimiteit."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Pieter Jansen

Voor Mediamatic aan het Oosterdok in Amsterdam was de afgelopen lockdownperiode een regelrechte ramp te noemen. Niet alleen het kunstcentrum zelf, maar ook restaurant Mediamatic Eten was door de opgelegde beperkingen genoodzaakt de deuren te sluiten. Nu de boel weer van het slot mag, komen zij met een innovatief concept: Serres Séparées.

Op het terrein zijn inmiddels elf kleine kassen uitgestald langs de waterkant, waarin groepjes van twee of drie personen een volledig veganistisch viergangendiner tot zich kunnen nemen. Willem Velthoven, medeoprichter van Mediamatic, had in het begin nog zijn twijfels: “De binnenmaat van de kasjes is 1,2 bij 1,8 meter, waardoor we aanvankelijk bang waren dat dit zou leiden tot claustrofobische situaties.” Niets is echter minder waar; de kasjes blijken zich uitstekend te lenen voor een knus diner. “Doordat ze een akoestische privéruimte scheppen, maar optisch gezien transparant zijn, zorgen ze voor een prettige intimiteit,” aldus Velthoven.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap