Spring naar de content
bron: mieke meesen

Lang leve de diversiteit

De Foute Jongens zijn de kwaadsten niet, dus ook zij willen graag hun best doen voor een diversere samenleving. Ze gaan een maandelijks Inclusiediner organiseren voor journalisten van goede wil.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dt728x90f.jpg

Rob: Het vervult mij met grote blijdschap en trots, mijnheer Van Amerongen, dat het orgaan dat toch al grote journalistieke risico’s neemt door onze dialogen keer op keer ongecensureerd te publiceren, ons thans in de gelegenheid stelt het Foute Jongens Inclusiediner in het leven te roepen.

Nee, het idee is niet uniek. Het NOS Journaal bedacht eerder de Divibokaal voor medewerkers die diversiteit en inclusie in hun reportages de boventoon lieten voeren. Wie voor een achtergrondverhaal over Covid-19 de duizenden roomblanke slachtoffers en hun omgeving links liet liggen, maar wel de nabestaanden opzocht van die ene tot de islam bekeerde betreurde transgender van Congolese afkomst, die bovendien – bonuspunten! – door zijn werkgever bij de schoonmaakdienst werd uitgebuit, wist zich die maand welhaast van deze wisseltrofee verzekerd.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap