Spring naar de content
bron: kyonne leyser

Chef-kok Hans van Wolde: ‘Ik had deze crisis nooit willen missen’

Chef-kok Hans van Wolde (Brut172 in Reijmerstok) over de coronacrisis: 'Als in een rare Netflix-film.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Edinger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dt728x90f.jpg

Achteraf is Hans van Wolde erg dankbaar voor de ‘coronasluiting’. “Ik zat er zo ontzettend doorheen. Een weekje langer en ik was compleet ingestort.” Zijn nieuwe restaurant Brut172 was pas vijf dagen open. “We waren zo slecht begonnen, niets deugde: het menu niet, servies-technisch klopte het niet.” Om het aan een leek uit te leggen: “Het is als een nieuw huis, dan weet je nog niet waar het schijtpapier staat.”

En toen moest hij plotseling dicht. “Als in een rare Netflix-film.” Met in het script een ‘perfecte storm’. Omdat hij pas sinds maart open was, kon Van Wolde geen aanspraak maken op de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid). Ondertussen liep er ook nog een juridisch dispuut met zijn oude restaurant Beluga, vanwege vermeende verborgen gebreken.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap