Spring naar de content

Waarom analisten denken dat Bitcoin kopen nu een goed idee is

Bitcoin kopen of niet? Het is een vraag die velen zichzelf stellen op dit moment. De Bitcoin koers blijft maar stijgen. Volgens analisten is de piek nog lang niet bereikt. Tegelijkertijd waarschuwt men ook voor een bubbel die plotseling uiteen kan spatten. Is Bitcoin kopen nu wel of niet een goed idee?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De Bitcoin koersen gaan op dit moment crescendo. Waar de koers eind januari nog rond €28.000 schommelde, is er inmiddels een nieuwe piek van bijna €40.000 bereikt. Om één Bitcoin te ontvangen dien je dus bijna €40.000 op tafel te leggen. Het zijn gigantische bedragen, en volgens analytici is het plafond nog niet bereikt. Hoelang deze groei nog doorzet, is echter de vraag.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Oprechte groei of een bubbel?

De vraag bij een cryptovaluta als Bitcoin is altijd: hoe lang houdt deze groei stand? Is er geen sprake van een bubbel. Terechte vragen, zeker gezien de geschiedenis van deze digitale munt. In 2017 was er namelijk een vergelijkbare stijging. Toen behaalde Bitcoin bijna een piek van €20.000 totdat de bubbel barstte. Hierna was deze digitale valuta een stuk minder waard. 

Toch is de situatie van toen niet te vergelijken met de situatie van nu. In 2017 waren het vooral kleine spelers die investeerden in cryptocurrency. Gewone particulieren dreven de prijs omhoog, maar door omstandigheden werd er massaal vertrouwen verloren in de digitale munt. Dit leidde tot een crash op de markt. Anno 2021 zijn het juiste de grotere spelers die investeren in Bitcoin. Goede voorbeelden hiervan zijn bekende bedrijven, fondsen en verzekeraars. Dit schept meer vertrouwen en de kans op een klappende bubbel is kleiner.

De invloed van het echte leven op Bitcoin

Bitcoin werd in het leven geroepen omdat mensen steeds meer aankopen online doen. Daarnaast was de economische crash van 2008 voor vele mensen een reden om op zoek te gaan naar autonomie. Zij wilden vrij zijn van een derde partij zoals een bank om hun geld bij te bewaren. Gebaseerd hierop ontstond Bitcoin.

Inmiddels is Bitcoin de bekendste cryptocurrency van dit moment. Door de Coronacrisis leven we in onzekere tijden. Analisten verwachten een flinke inflatie en ook de complete impact van de lockdowns overal ter wereld weten we nog niet. Bitcoin wordt door vele investeerders gezien als een vorm van bescherming omdat het los staat van de monetaire valuta die we normaal gesproken gebruiken. Tegelijkertijd is de Bitcoin markt gevoelig en kunnen koersen volatiel zijn. Daarnaast is de voorraad aan Bitcoins eindig. Het is dus nog maar de vraag hoe dit allemaal gaat aflopen.