Spring naar de content

Verleng de levensduur van je woning door goed schilderwerk

Als eigen huis bezitter is een steeds terugkerende klus het schilderwerk van je woning.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Zowel binnen- als buitenshuis is het belangrijk om het schilderwerk goed in de gaten te houden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan je kozijnen, een dakkapel, de trap, muren en plafonds, je gevel of een deur.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Goed schilderwerk beschermt je woning ook tegen vuil, slijtage en regen. Zodat de levensduur van je woning verlengd wordt.

Maar hoe vind je een betaalbare, goede schilder die kwaliteit levert en wat is de prijs van het laten schilderen van je huis?

Begrijpelijk dat je hier veel vragen over kunt hebben.

Ben je handig of laat je het over aan een specialist?

De prijs van het schilderen hangt samen met een heleboel factoren. Gaat het om binnen- of buitenwerk, gaat het om een kleine klus of om een groot oppervlak, in welke staat is het huidige schilderwerk en in welke tijd van het jaar moet er geschilderd worden. Maar denk ook aan je woonplaats in verband met voorrijkosten of een parkeerplek voor de bus van de schilder.

Er zijn klussen die je zelf kunt doen. Bijvoorbeeld voorbereidende werkzaamheden als schuren en ontvetten. 

Zie je dit niet zitten of heb je daar geen tijd voor dan kan de schilder dit allemaal voor je uit handen nemen. En krijg je een huis met een uitstraling die perfect bij je past.

Denk alvast na over je wensen

Voordat je een schilder offerte aanvraagt is het handig om alvast goed na te denken over je wensen, de kleur en wat je wilt laten uitvoeren. Op deze manier krijg je een juiste offerte en prijs en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. In wat voor woning woon je en is de schilderplek goed te bereiken of moet er misschien wel een steiger gehuurd worden.

Stel het schilderen van je huis niet te lang uit want een huis moet ongeveer eens in de vijf tot zeven jaar geschilderd worden. Zo gaat jouw woning langer mee en dit zorgt tevens ook voor meerwaarde bij eventuele verkoop van je woning.