Spring naar de content

Digitaal campagnevoeren met VVD en SGP: ‘We gaan weer naar een muzikaal intermezzo!’

HP/De Tijd bezocht een online campagnebijeenkomst van de grootste én van de oudste politieke partij van Nederland. De VVD organiseerde een ‘ben-jij-slimmer-dan-een-groep-8’er-quiz’ met elf deelnemers (inclusief tweekoppige organisatie) en de SGP pakte uit met orgelist André – die volgens een van de aanwezigen zorgde voor ‘een intens orgelasme’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Brumsen

De gevestigde politieke partijen komen er in crisistijden niet mee weg om het internet als de periferie van de campagne te beschouwen. Ook zij vloggen en zoomen zich in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart een weg naar de kiezer. Uw verslaggever bezocht op een maandagavond zowel een bijeenkomst van de oudste (SGP) als van de grootste (VVD) partij van Nederland. De VVD opende de avond met een ‘ben-jij-slimmer-dan-een-groep-8’er-quiz’, die plaatshad via Zoom. Bij aanmelding was het nog gissen waarom er een dergelijke quiz werd georganiseerd. De summiere omschrijving op de partijwebsite gaf weinig prijs, enkel dat er gerekend kon worden op vragen over ‘spelling, taal, rekenen, topografie en wereldoriëntatie’.

Precies op tijd logde ik in. Er bleek echter nog gewacht en vooral gehoopt te worden op meer deelnemers. De opkomst was voorlopig elf man, inclusief tweekoppige organisatie. De organisatie bleek in handen van het ‘VVD onderwijsnetwerk’. Een gemeenteraadslid en een beleidsmedewerker speelden voor quizmaster. Deze Jet en Wesley keken wat schichtig en zenuwachtig in de camera, waarschijnlijk naar elkaar, maar met een groepsvideogesprek weet je dat natuurlijk nooit zeker. "Nog even wachten?" vroeg Jet. Wesley knikte en acht lange en stille minuten werd er gehoopt op meer deelnemers.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap