Spring naar de content
bron: anp

Sinan Can: ‘Iran is by far het mooiste land dat ik heb gezien’

Onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can (43) ontvangt in zijn podcast Sinans Atlas wekelijks interessante gasten die hem meenemen naar een land waarmee zij een speciale band hebben opgebouwd. Heel wat anders dan de heftige documentaires over oorlog en conflict die hij veelal maakt: “Na zo’n zware reis is het juist wel prettig om even over een vrolijk onderwerp te praten, zoals de fascinatie voor een bepaald land door vakanties, zaken of herinneringen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Kolen

Afgelopen week verscheen de vijftigste aflevering van je podcast Sinans Atlas. Hoe kwam je op het idee om deze podcast te maken?

“Het begon eigenlijk door corona, want mijn projecten kwamen stil te liggen. Omdat ik niet kon reizen, ontstond het idee om in plaats daarvan te praten óver reizen naar het buitenland. In Sinans Atlas praten we wekelijks een half uur over een land vanuit de beleving van een speciale gast. De gast is onze gids door het gekozen land. Verwacht niet dat je na een half uurtje direct alles van het land zult weten. Het gaat ons echt om de bijzondere herinneringen, plekken, gebeurtenissen, ontmoetingen en contacten die onze gasten hebben in dat land.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap