Spring naar de content

De leukste sneakers van dit moment

Sneakers zijn sportief en trendy, maar moeten ook lekker zitten. Ze moeten goed passen en blessures voorkomen. Veel mensen houden van sneakers omdat ze trendy en comfortabel zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het aanbod van sneakers is enorm en er zijn verschillende merken. Omdat er zo veel opties zijn is het soms lastig om het model te kiezen dat het beste bij jouw behoeftes past. Daarom bekeken we de beste sneakers van dit moment, om voor jou de keuze wat makkelijker te maken. 

Wat zijn sneakers eigenlijk?

Sneakers is een andere naam voor sportschoenen. Ze zijn speciaal ontworpen om onder de beste omstandigheden te sporten en buiten fysieke activiteiten te ondernemen. Sneakers zijn ideale schoenen voor dagelijks gebruik. Ze zitten heerlijk en zien er ook nog eens hip uit. Daarnaast kun je sneakers met de meeste casual outfits combineren. Alleen als je echt op chique gaat zijn sneakers meestal geen goed idee. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Old school sneakers

Old school sneakers zijn van alle tijden. Bijvoorbeeld de sneakers van Vans. Een lage veterschoen met zijn iconische zijstrepen. De sneakers zitten niet alleen heel lekker, ze zien er ook nog eens verzorgd uit. Deze veterschoenen passen bij iedere outfit. Onder een spijkerbroek of een korte broek. Alles kan met deze sneakers. Nike Air Max zijn een ander voorbeeld van Old school sneakers. Het is al sinds de jaren 90 een van de populaire Nike modellen. Nike schoenen zitten heerlijk en ook deze schoenen passen onder bijna iedere outfit. 

Comfortabele sneakers

Sneakers van Skechers zijn zowel bij mannen als bij vrouwen populair. De sneakers hebben een strak ontwerp en kunnen met alles gecombineerd worden. Het grote voordeel van Skechers is dat ze ontzettend lekker zitten. Ze zijn gemaakt om de hele dag op te lopen. Het assortiment van Skechers bestaat uit twee groepen. Naast de casual loopschoenen voor heren, dames en kinderen is er ook een lijn met sport- en fitnessschoenen. 

Sneakers voor onder een jeans

Een andere klassieker die niet in het rijtje mag ontbreken en heel goed onder een jeans past zijn Adidas Superstar sneakers. Deze sneakers hebben een sportieve look en zitten erg comfortabel. Deze twee eigenschappen maken de schoen tot een van de populairste onder sneakerfans. Het Superstar model van Adidas bestond al in de jaren 70 en komt uit de basketbalwereld. Daarna veroverde dit model de hiphop en de skate-wereld. Het Superstar model is in de loop van de tijd niet veel veranderd. De schoen is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam materiaal en gaat erg lang mee.

Lage sneakers

Tegenwoordig kun je onder bijna iedere outfit wel sneakers dragen. Ook onder rokken en jurkjes zijn sneakers ontzettend hip. Onder een rok of jurkje staan lage sneakers het beste, bijvoorbeeld de lage sneakers van Converse. De soepele zolen van deze schoen zorgen voor veel comfort. De binnenzolen voelen zacht en buigzaam aan waardoor het lijkt alsof je helemaal geen schoenen aan je voeten hebt. 

Sneakers met een platform

Wil je graag langer lijken, maar geen hakken aan? Sneakers met een dikke zool zorgen niet alleen dat je er hip uitziet. Ze geven je ook extra lengte. Deze sneakers zijn de perfecte oplossing als je niet goed op hakken kan lopen, of ze niet lekker vindt zitten. Ook als je langer bent staan sneakers met een dikke zool trouwens prachtig. 

Felle kleuren

Felle kleuren zien we tegenwoordig vaak bij sneakers. Deze schoenen zijn echte blikvangers en er is wat lef voor nodig om ze te dragen. Sneakers in felle kleuren staan leuk onder een outfit in een neutrale kleur, zoals grijs of zwart. Als je het aandurft kun je deze sneakers ook combineren met een print of met een andere felle kleur.

Waar moet je op letten als je sneakers koopt?

De maat van de schoen is een van de belangrijkste dingen als je nieuwe sneakers koopt. Het beste kun je sneakers kopen die waterbestendig zijn. Daar heb je veel plezier van op regenachtige dagen. Rondlopen met natte voeten is namelijk geen pretje. Verder is het belangrijk om te letten op de vorm van de schoen. Niet iedere voet is geschikt voor iedere sneaker. Heb je bijvoorbeeld platte voeten en een lage boog, kies dan voor een sneaker met een rechte vorm zodat de voeten zich makkelijk kunnen stabiliseren. De prijs is natuurlijk ook belangrijk, niemand betaalt graag te veel. Op SuperSales.nl vind je een groot aanbod aan sneakers, met vaak mooie kortingen. Ga altijd voor kwaliteit om blessures te voorkomen. Sneakers van lage kwaliteit ademen vaak niet, waardoor je makkelijk blaren krijgt.