Spring naar de content
bron: pexels

Groeigericht ondernemen: 3 tips om dit te realiseren!

Kansen zien en kansen pakken, dat is wat je nastreeft als ondernemer. Je bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden om je bedrijf een volgende stap te laten zetten. Voor de een betekent dit het aannemen van extra personeel, voor de ander het automatiseren van processen of het uitbreiden van de productiecapaciteit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Groeigericht ondernemen lijkt soms best lastig. Een hogere productiecapaciteit is een interessante optie, maar je hebt er het budget momenteel niet voor. Wellicht vormt het aanvragen van bedrijfsfinanciering de oplossing voor je? In dit artikel vind je drie handige tips, die je helpen om groeigericht te ondernemen. 

Tip 1: zakelijke lening afsluiten voor een volgende stap 
Zoals reeds genoemd werd, is het aanvragen van een bedrijfsfinanciering een van de mogelijkheden om groeigericht te ondernemen. Bedrijfsfinanciering wordt in twee soorten aangeboden, namelijk: een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Sluit je bijvoorbeeld een zakelijke lening bij Floryn af, dan kies je voor een vooraf bepaald bedrag welke tegen een vaste rente en aflossing wordt afbetaald. Bij een zakelijk krediet kun je maandelijks zelf bepalen hoeveel je aflost en wat je opneemt. Uiteraard zit hier een maximum aan, afhankelijk van hetgeen je onderneming financieel kan dragen. Daarbij los je maandelijks altijd een minimum bedrag af. Door voor bedrijfsfinanciering te kiezen, kun je de productiecapaciteit uitbreiden, nieuw personeel aannemen en bijvoorbeeld uitbreiden naar een tweede vestiging. 

Tip 2: zet in op kennisdeling en investeer in samenwerkingen 
Kennisdeling is cruciaal bij groeigericht ondernemen. Laat projectgroepen binnen de organisatie regelmatig presentaties geven aan andere afdelingen. Het houdt mensen betrokken en laat hen (kritisch) meedenken. Iets wat het eindresultaat vrijwel zeker ten goede komt. Ook kennisdeling met externe partners is belangrijk. Ga de samenwerking aan met universiteiten of hogescholen, leer van andere bedrijven in het veld, nodig ze uit om hun producten of diensten te laten presenteren, enzovoorts. Dingen die zij zien, heb jij mogelijk nog niet gezien en andersom. Zo help je elkaar verder! 

Tip 3: laat medewerkers zichzelf ontwikkelen 
Laat ook medewerkers zichzelf ontwikkelen, door bijvoorbeeld een opleidingsbudget aan te bieden. Het is het alternatief voor het aanbieden van centrale trainingen en cursussen. Het voordeel van een persoonlijk opleidingsbudget is het feit, dat medewerkers de mogelijkheid hebben om zelf te kiezen welke opleiding ze willen volgen. Het maakt ze in de meeste gevallen gemotiveerder voor zo’n opleiding. Zorg er uiteraard wel voor, dat de opleiding of training aansluit bij hetgeen een medewerker in de praktijk doet. Net als bij punt twee uit dit artikel, is ook hier kennisdeling essentieel. Laat een medewerker een presentatie aan collega’s geven over hetgeen hij of zij geleerd heeft. Het kan immers ook relevant zijn voor anderen.  

Niet het minst belangrijke: groeigericht ondernemen doe je samen! Teambuilding is hier een belangrijke factor in. Zeker nu steeds vaker vanuit huis gewerkt wordt en in de toekomst ook zal worden is het belangrijk om uitjes te organiseren, samen te borrelen, enzovoorts. Het houdt medewerkers betrokken bij de centrale missie en visie van het bedrijf. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking met Floryn.