Spring naar de content
bron: anp

Links moet niet fuseren, maar écht samenwerken

Hoe moet het met de linkse politiek in Nederland? Moeten linkse partijen fuseren? Als er gefuseerd moet worden, zijn PvdA en SP een veel betere combinatie, vindt Jan Kuitenbrouwer. Maar beter nog gaan de linkse partijen intensief samenwerken aan een platform met een sterk gestroomlijnd, gezamenlijk verhaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Ooievaars, flamingo’s, reigers, ik ben geen kenner der aves dus misschien zijn er nog andere vogels voor wie dit geldt, maar die drie soorten, weet ik uit eigen waarneming, kunnen op één poot staan. Ze staan ergens, langs de waterkant, op een schoorsteen, op hun beide poten, en op een gegeven moment trekken zij een van die twee poten langzaam omhoog, vouwen hem op onder hun lijf, zodanig dat hij verdwijnt in hun verendek. Dan verplaatsen zij hun gewicht een beetje, zodat het in balans op die ene poot rust, en dat is dat.

Vervang in gedachten die ooievaar, flamingo of reiger door de politiek, en je ziet hetzelfde. De politiek heeft de afgelopen twintig jaar één poot ingetrokken, zonder om te vallen. De ingetrokken poot is de linker.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap