Spring naar de content

Beveilig jouw woning en eigendommen tegen inbraak

Als je je woning tegen inbraak wilt beveiligen, is het belangrijk om een aantal verschillende maatregelen te nemen. In dit artikel geven we je de beste tips om je huis veilig te houden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

1. Zorg ervoor dat je huis goed verlicht is

Een van de beste manieren om je huis tegen inbraak te beschermen is door ervoor te zorgen dat het goed verlicht is. Inbrekers houden namelijk niet van fel licht en zullen daarom eerder afzien van een inbraakpoging als je huis goed verlicht is. Zorg er dus voor dat je buitenlampen aan hebt als het donker is en overweeg om bewegingssensoren te gebruiken zodat de lampen automatisch aangaan als er iemand in de buurt komt. Je kunt overigens ook een buitencamera ophangen met een sensor, welke reageert op beweging.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

2. Zorg ervoor dat je deuren en ramen goed beveiligd zijn

Een andere manier om je huis te beschermen is door ervoor te zorgen dat je deuren en ramen goed beveiligd zijn. Zorg ervoor dat je deuren een stevige slot hebben en overweeg om extra beveiliging aan te brengen als je in een gebied woont waar inbraken vaker voorkomen. Ook is het belangrijk om je ramen te beveiligen, zowel met een slot als met een alarm. Als je ramen open staan is het namelijk heel makkelijk voor inbrekers om naar binnen te komen.

3. Maak gebruik van een alarm

Als je echt serieus wilt zijn over het beveiligen van je huis tegen inbraak, overweeg dan om een alarm aan te schaffen. Een alarm is een goede afschrikmiddel voor inbrekers en zorgt ervoor dat ze snel weg zullen gaan als ze proberen in te breken. Er zijn verschillende soorten alarmen beschikbaar, waarvoor je bijvoorbeeld terecht kunt op website security discounter.

4. Wees voorzichtig met social media

Tenslotte is het belangrijk om voorzichtig te zijn met social media als je je huis wilt beveiligen tegen inbraak. Het is niet zo moeilijk om tegenwoordig te achterhalen of een woning onbewoond is (bijvoorbeeld vanwege vakantie). Zeker als je regelmatig op social media deelt waar je bent en wat je aan het doen bent ontstaat er een risico. Wees dus voorzichtig met wat je deelt en overweeg om je privacy-instellingen aan te passen als je je echt zorgen maakt over inbraak.