Spring naar de content

Onrustige nachten? Zo geef je een stimulans aan je nachtrust

Spanningen op het werk of zorgen om relaties kunnen je slaapritme flink beïnvloeden. Het resulteert in gebroken nachten, slecht in slaap komen en veel woelen. Een slechte nachtrust heeft veel invloed op je dagelijks leven. Je zult merken dat je je minder goed kunt concentreren en weinig energie hebt om de dag door te komen. Juist nu je die energie nodig hebt om de spanningen op het werk te managen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Steeds meer Nederlanders kampen dan ook met slaapproblemen, waarvan 40 procent aangeeft dit ook in het dagelijks leven te merken. Het belemmert het dagelijks functioneren, denk aan concentratieproblemen of een slecht humeur. Toch is een simpel slaappilletje niet de oplossing. Maar wat dan wel? 

Het belang van een goed matras

Een matras heeft veel invloed op je nachtrust. Meer dan je misschien verwacht. Slaap je al langere tijd slecht, dan kan het goed zijn dat de oorzaak bij het matras te vinden is. Het vinden van een goed matras kost tijd en er hangt een prijskaartje aan, waardoor veel mensen snel genoeg nemen met een standaard bed. Toch is het de investering meer dan waard. Een matras biedt als het ware de basis voor een goede nachtrust en zorgt dat je sneller in slaap komt. Je vindt sneller de juiste slaaphouding en zult hierdoor minder woelen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Een matras op maat

Toch is het vinden van het perfecte matras niet altijd even makkelijk. Het kost je vaak uren proefliggen, nog eens kijken bij die andere zaak, nog een keer proefliggen, ellenlange verkooppraatjes en uiteindelijk met een matras thuiskomen, waardoor je alsnog rugklachten krijgt. Klinkt dat herkenbaar? Om je nachtrust een stimulans te geven, kan een matras op maat daarom een oplossing bieden. Laat je een matras op maat maken, dan wordt dit exact naar jouw lichaam gemaakt, waardoor je precies de juiste ondersteuning krijgt. En het scheelt ook nog eens tijd om van zaak naar zaak te hoppen. Je kunt bijvoorbeeld eens langsgaan bij De Suite, die een uniek slaapadvies op maat verzorgen. 

Een complete slaapkamer voor lichaam en geest

Een slaapkamer is een plek waar je tot rust moet komen. Belangrijk is daarom dat je de omgeving hier ook op aanpast. Voorkom veel beeldschermen in de slaapkamer. Je raakt hierdoor vaak overprikkeld, waardoor je niet ontspannen de nacht in gaat. Bovendien helpen een rustig design en een opgeruimde slaapkamer om zorgeloos in slaap te vallen. Kies boven je telefoon eens voor een goed boek voor het slapen. Dit brengt je hersenen in een ontspanningsmodus, waardoor je sneller moe wordt. 

Denk aan de toekomst

Ben je bezig een nieuw bed uit te zoeken om jouw nachtrust te verbeteren? Neem dan meteen het toekomstplaatje mee in je hoofd. Als je gaat investeren in een nieuw bed, kan het interessant zijn om deze meteen van alle technische snufjes te voorzien, zodat je daar later niet meer over na hoeft te denken. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch verstelbare functie of een hoog-laag bed. Alles over hoog-laag bedden vind je bij beddenzaak De Suite. 

Een goede nachtrust bestaat voor iedereen

Slaap je al lange tijd slecht en ben je het vertrouwen verloren? Niet doen. Voor iedereen is er een goede nachtrust mogelijk. Je moet er soms alleen iets meer voor doen. Maar: het is de moeite meer dan waard.