Spring naar de content
bron: hp/de tijd

Bloed aan het stadion

Deze maand begint het WK voetbal in Qatar. De Foute Jongens menen dat Nederland het had moeten boycotten, wegens alle schendingen van mensenrechten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Wie mensen kent heeft verstand, wie zichzelf kent is verlicht, zei Lao-Tse. Ik citeer deze taoïstische wijsheid, mijnheer Van Amerongen, omdat ik een pijnlijk gevalletje zelfkennis aan u kwijt wil: ongetwijfeld zit ik, indien Oranje de finale van het WK voetbal haalt, de hele wedstrijd met een polsslag van 180 op het puntje van mijn stoel.

Ik ben dus verlicht, zou men vrij naar Lao-Tse kunnen stellen. En toch voel ik mij bezwaard. Reden: ik vind dat Oranje Qatar had moeten boycotten. Dat het grote moeite zou hebben gekost begrijp ik. Zo is het WK het laatste kunstje van de bondscoach. Louis van Gaal (71) wil nog één keer scoren en gezien zijn vakmanschap acht ik het niet eens uitgesloten dat het hem met zijn 5-3-2-systeem nog lukt ook. Aanvoerder Virgil van Dijk krijgt waarschijnlijk evenmin een nieuwe kans: bij het volgende wereldkampioenschap in Canada, Mexico en de Verenigde Staten is hij 35 jaar. Hetzelfde geldt voor enkele andere spelers.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen