Spring naar de content

Een GPS horloge heeft vele voordelen

Een GPS horloge is een slimme gadget die verschillende voordelen biedt voor zowel kinderen als ouderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het is een apparaatje dat gemakkelijk om de pols gedragen kan worden en dat constant de locatie van de drager kan bijhouden. Hierdoor kan het gebruikt worden als een soort van persoonlijk alarm of om de locatie van de drager te vinden wanneer hij of zij zich in een noodsituatie bevindt. In dit artikel zullen we de voordelen van een GPS horloge voor kinderen en ouderen bespreken.

Voordelen van een GPS horloge voor kinderen
Een van de belangrijkste voordelen van een GPS horloge voor kinderen is de veiligheid. Door het bijhouden van de locatie van het kind kan het horloge gebruikt worden als een soort persoonlijk alarm. Als het kind bijvoorbeeld verdwaalt of in gevaarlijke situaties terechtkomt, kan het horloge gebruikt worden om de ouders of verzorgers te waarschuwen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Controle
Met een GPS horloge kind houden ouders de controle over de locatie van hun kinderen. Ze weten waar de kinderen zich bevinden en of ze op tijd op hun bestemming zijn aangekomen. Ook kan er vaak worden gecommuniceerd via het horloge, zowel vanuit het kind als vanuit de ouder.

Beperking van de schermtijd
Een GPS horloge kan ook helpen om de schermtijd te beperken. Omdat kinderen het horloge kunnen gebruiken om contact te maken met hun ouders of verzorgers, hoeven ze niet voortdurend een smartphone bij zich te hebben (welke weer kan afleiden door bijvoorbeeld apps zoals snapchat etc.) Kijk zeker eens naar de verschillende opties die One2Track biedt.

Voordelen van een GPS-horloge voor ouderen
Een GPS horloge kan ook veel voordelen bieden voor ouderen, met name voor de veiligheid. Ouderen die een GPS horloge dragen, kunnen gemakkelijk gevolgd worden en kunnen in geval van nood snel worden gevonden. Dit kan de stress van de familie en verzorgers verminderen en zorgen voor een gevoel van gemoedsrust ook voor de oudere zelf.

Zelfstandigheid
Een GPS horloge kan ouderen ook helpen om langer zelfstandig te blijven. Door de constante locatie bij te houden, kunnen familie en verzorgers op afstand controleren waar de oudere zich bevindt. Dit kan helpen om hun mobiliteit en onafhankelijkheid te behouden, terwijl ze toch (met toestemming van henzelf) onder toezicht staan. 

Herinneringen en afspraken
Het horloge kan ook gebruikt worden om afspraken en herinneringen te beheren. Ouderen die moeite hebben om hun dagelijkse activiteiten bij te houden, kunnen hun horloge instellen om hen eraan te herinneren hun medicijnen in te nemen of belangrijke afspraken niet te missenBetere communicatie
Een GPS horloge van kan ouderen ook helpen om beter te communiceren met hun familie en verzorgers. Het horloge kan gebruikt worden om direct contact te maken, zonder dat ze een telefoon nodig hebben.