Spring naar de content
bron: anp

Wegkijken kan niet meer

Bij NOS Sport bleek de machocultuur van een voetbalkantine te heersen. Zulke excessen komen vermoedelijk ook voor op veel andere kantoren. Een afrekening is geboden – met de tijdgeest, welteverstaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ton F. van Dijk

Terwijl ik dit stukje zit te typen, zijn televisiegrootheden Mart Smeets, Jack van Gelder en Tom Egbers ‘trending’ op Twitter. En dit keer is het geen adoratie van miljoenen televisiekijkers die ze ten deel valt. Integendeel, het illustere drietal blijkt zich – zo lezen we in de Volkskrant – in de afgelopen twintig jaar schuldig te hebben gemaakt aan verschillende varianten van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. 

Zo ‘inviteerde’ Jack van Gelder de jonge presentatrice Aïcha Marghadi, die hem telefonisch vroeg of hij haar mentor wilde worden, om bij hem in bad te komen zitten. Een ‘grapje’ aldus Van Gelder, die zich afvroeg of hij dit wel echt gezegd had, maar Marghadi het ‘voordeel van de twijfel’ gunde. Van Gelder bood z’n excuses aan, maar relativeerde ook meteen, ja wie maakt er nooit een grap?

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen