Spring naar de content
bron: shutterstock

Geniet van de sfeer en gezelligheid met een buitenkeuken

Als je een tuin hebt met behoorlijk wat ruimte dan kan de aanschaf van een buitenkeuken een goed idee zijn. Hoe heerlijk is het idee dat je overdekt kunt eten, terwijl het gewoon voor je neus klaar wordt gemaakt? Of dat je zelf aan het koken bent, maar nog steeds deel uitmaakt van de groep die gezellig een drankje aan het doen is?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat is een buitenkeuken?

Een buitenkeuken is een keuken die zich buiten de woning bevindt. Er zijn verschillende varianten, zoals een keuken met een gasbarbecue, een wasbak, kastruimte en een aanrecht, of een simpel keukenblok met een gasstelletje om op te kokkerellen. De keuze hangt af van je eigen wensen en budget, maar als je er toch voor kiest om iets dergelijks te (laten) installeren kun je het maar beter meteen goed doen, toch?

Overwegingen bij de aanschaf van een buitenkeuken

Een buitenkeuken is een flinke investering en neemt doorgaans veel ruimte in beslag, dus het is belangrijk om na te denken of het allemaal wel past (qua ruimte en qua budget). Een buitenkeuken op maat laten maken is altijd een goed idee omdat je dat precies krijgt wat je wilt, plus alles past gewoon omdat het goed is afgemeten allemaal. Het weer in Nederland is niet altijd zomers, dus overweeg een overkapping te plaatsen om droog te kunnen koken, barbecueën, eten enzovoorts. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Waarom niet gewoon een barbecue?

Hoewel bijna iedereen een barbecue heeft, is het niet altijd handig omdat het vlees buiten wordt bereid en de rest van de gerechten binnen. Dit betekent constant heen en weer lopen en alleen in de keuken zijn, terwijl de rest van het gezelschap feestviert in de tuin. Een buitenkeuken biedt de oplossing omdat je alles bij de hand hebt om een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden én je dus in de buurt bent van jouw gasten. Wel zo gezellig!

Extra’s

Zorg voor voldoende verlichting in de tuin als het feestje tot in de late uurtjes doorgaat. Een terrasverwarming of infraroodlamp kan ook handig zijn als het afkoelt. Daarnaast kun je natuurlijk ook warme dekens uitdelen en zorgen dat men zich lekker kan nestelen in grote kussens die je op de bank(en) kunt leggen. Daarnaast is het leuk om het geheel aan te kleden met andere leuke meubels, een bordje met ‘outdoor kitchen’ erop, gezellige planten en andere decoratieve dingen. Een mooie tuinposter is ook erg leuk om op te hangen als je hier ruimte voor hebt.