Spring naar de content

De reden waarom teambuilding zo belangrijk is

Heb jij er weleens over nagedacht om met je hele team wat te doen aan teambuilding? Nu weten wij ook wel dat er een hele grote groep is die dit overbodig vindt, maar toch werkt het!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat we namelijk vaak zien, is dat niet alleen de werknemers elkaar op een compleet andere manier leren kennen, maar ook de werkgever tot bepaalde inzichten komt. We gaan er zo nog wat dieper op in, maar een escaperoom is hier een goed voorbeeld van. Wat we namelijk vaak zien, is dat de manager op afstand meekijkt hoe het team het doet. Dit geeft hem of haar de mogelijkheid om de verschillende rollen te kunnen zien die vaak binnen een team automatisch worden verdeeld. Omdat er daarnaast nog veel meer redenen zijn om aan teambuilding te doen, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Wat is teambuilding precies?

Als we het hebben over teambuilding, dan is dat niet meer dan een groep mensen die samenwerkt om ervoor te zorgen dat ze elkaar nog beter leren kennen en vooral ook leren vertrouwen. Lijkt jou dit ook wat? Kijk dan eens op actievandedag.nl voor de leukste uitjes die ook voor jouw team van toegevoegde waarde kunnen zijn. Hierbij moet je denken aan een escaperoom, paintballen en nog veel meer. Teambuilding kan in bepaalde gevallen enorm nuttig zijn en er zelfs voor zorgen dat jullie als team net even dat stapje extra zetten voor elkaar. Doordat je elkaar ook op ander vlak beter leert kennen, is het vaak net even wat makkelijker op elkaar inspelen, wat de productiviteit ook ten goede komt.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De populariteit van de escaperoom

Kijken we naar een uitje die eigenlijk alle facetten heeft als het gaat om een stuk teambuilding, dan is dat wel de escaperoom. Zo is het niet alleen een gezellig uitje, maar ook direct een goede manier om elkaar te leren kennen en voor de manager de perfecte manier om te kijken wie welke rol vervult binnen een team. Wat we namelijk regelmatig zien, is dat er altijd wel iemand is die zich als leider opwerpt en het voortouw neemt. Zo zijn er ook altijd een aantal waterdragers en mensen die het allemaal wel best vinden. Wat je vaak ziet gebeuren, is dat mensen elkaar onderling aanspreken op het gedrag en ook de manager op afstand kan zien hoe iemand nu eigenlijk in de kern in elkaar steekt. Dit geeft ontzettend veel waardevolle informatie over niet alleen de persoon, maar ook over het team.

Ga regelmatig iets leuks doen

Een keer een escape room is leuk, maar wil je een hecht team smeden, dan zal je dit wat vaker moeten doen. Plan bijvoorbeeld een avondje weg met het hele team, zodat jullie in een andere setting met elkaar kunnen praten. Wat je dan vaak ziet, is dat er hele andere gesprekken op gang komen, dan wanneer je een paar minuten bij het koffiezetapparaat staat. Dus mocht je hier voor openstaan, dan is dit zeker een leuker manier om het team elkaar beter te leren kennen. Want laten we eerlijk zijn, iedereen vindt het wel leuk om een avondje weg te gaan toch?