Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

Een ouderwetse bourgondische avond

G.H.B. gaat met zijn interieurverzorgster Agaath naar Bistrot Neuf in Amsterdam. Aldaar wordt hun rust verstoord door de protestgroep Active for Justice.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: G.H.B. Hiltermann

Amice, mijn interieurverzorgster Agaath was wederom jarig en ze wilde zo graag nog eens een ouderwetse bourgondische avond in Mokum met mij doorbrengen. Door de jaren heen heeft zij al heel wat klassieke restaurants op haar loodjeslijst (bucket list, zeggen de Amerikanen) mogen afvinken: l’Entrecôte in de P.C. Hooftstraat, d’Vijff Vlieghen, ’t Swarte Schaep, Dikker & Thijs, Le restaurant Tout Court van John Fagel en last but not least de Brasserie Van Baerle. Bij steakhuis Piet de Leeuw krijg ik Agaath zonder geweld niet meer naar binnen sinds het schandaal rond de biefstukken die niet van de koe gesneden bleken te zijn maar van het paard. 

Sedert enige tijd kom ik graag in de charmante Bistrot Neuf aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Dat leek mij de perfecte locatie om de wens van het goede mens in vervulling te laten gaan. Wij genoten in alle rust van klassiekers zonder poespas als Dégustation des Huîtres, Paté à la Maison met pistache en abrikozen en gekarameliseerde zilveruitjes, Brioche Neuf (gebakken eendenlever, brioche, truffelmayonaise met verse kreeft en gekarameliseerde rode ui), Asetra Amour Kaviaar geserveerd met blini’s, crème fraîche en wodka, Grande Steak Tartaar van Hollandse runderbavette en natuurlijk de hele kreeft. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap