Spring naar de content

Met deze tips kom jij helemaal in de stemming voor de lente

Hoera, de lente is hier! De natuur ontwaakt en het seizoen van vernieuwing en groei is aangebroken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Na de koude en donkere dagen van de winter is de lente een welkome afwisseling. De bomen lopen uit en worden weer groen, dieren ontwaken uit hun winterslaap en de mensen komen steeds meer buiten. Er zijn heel wat manieren waarop je in de juiste stemming kunt komen deze lente. Wij hebben een lijstje met suggesties voor je gemaakt.

Maak een lentewandeling

De dagen worden langer en de temperatuur steeds warmer. Ga er lekker op uit en geniet van de natuur tijdens een lange wandeling. Er is niets zo heerlijk als frisse lucht in ademen nadat we zoveel tijd binnenshuis hebben doorgebracht in de winter. Daarbij beginnen de bomen weer uit te lopen en bloemen te bloeien. Vergeet vooral niet om je telefoon of camera mee te nemen zodat je mooie foto’s van de lente kunt maken.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Vier de lente samen

Nodig vrienden en familie uit voor een gezellig dagje samen om de lente te vieren. Je kunt bijvoorbeeld een picknick organiseren in een park bij jullie in de buurt of een bbq in de tuin. Vergeet niet om voor voldoende entertainment te zorgen in de vorm van muziek, bordspellen of een uitdagend kaartspel via casino online. Je kunt het gezelschap zelfs vragen om in hun vrolijkste lente-outfit te komen. Samen kunnen jullie praten over dingen die jullie graag doen in de lente. Het zal je vast en zeker nog enthousiaster maken over het seizoen.

Maak een speciale afspeellijst om de lente te vieren

Muziek is een uitstekende manier waarop je jezelf in de juist stemming brengt. Neem een uurtje de tijd om een afspeellijst te maken met muziek die je echt aan de lente doet denken. Er zijn natuurlijk ook eenvoudig kant-en-klare afspeellijsten op het internet te vinden.

Kook een typisch lentegerecht

Asperges, radijsjes, spinazie, witlof, rabarber en natuurlijk de lenteui: het zijn allemaal groenten die in de lente in het seizoen zijn. Dit zijn overigens slechts een paar voorbeelden, want er zijn nog veel meer groenten in het seizoen. Ga langs bij je lokale boer of shop bij je favoriete supermarkt. Groente en fruit smaken nu eenmaal het allerlekkerst als ze in het seizoen. De producten zijn verser, rijper en behouden hun voedingsstoffen beter. Ook zijn ze goedkoper omdat er geen extra kosten zijn voor transport en opslag. Hierdoor is het ook duurzamer en milieuvriendelijker om met seizoensgebonden producten te koken.

Ga vogels kijken

Nu de winter voorbij is zijn de vogels weer in het land. Daarom is de lente het ideale moment om vogels te kijken. Bestudeer hoe vogels zich gedragen en ga op zoek naar nesten, maar zorg wel dat je broedende vogels niet stoort. Je kunt vogels zelfs een handje helpen door het haar van je kat of hond na het borstelen in de tuin te strooien. Zorg er echter wel voor dat er geen chemicaliën in het haar zitten dus pas om met shampoo en andere verzorgingsproducten voor huisdieren.

Maak je woning op orde met een lenteschoonmaak

Gooi alles lekker open en pak je schoonmaakspullen er maar bij, het is de hoogste tijd om het huis eens goed onder handen te nemen. Maak je woning schoon en geef alles een frisse start. Een grote schoonmaak is de perfecte manier om de lente in te luiden en je stemming te verbeteren. Daarnaast is dit een goed moment om wat winterse woonaccessoires zoals kussens en je beddengoed te vervangen voor fleurige en lichtere exemplaren. Bloemen, planten en pasteltinten horen bij de lente.