Spring naar de content
bron: anp

Wie gaat winnen? Een ouwe linkse dikke man of een jonge rechtse dunne vrouw?

Frans Timmermans (oud, dik, wit) en Dilan Yeşilgöz (jong, dun, niet-westerse achtergrond) zijn atypische lijsttrekkers voor hun partij. 'Met andere denkbeelden zou Yeşilgöz een klassieke aanvoerster zijn van Links Nederland', schrijft Max Pam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Max Pam

Op zichzelf is het natuurlijk hilarisch – om dat modewoord maar eens te gebruiken – dat links bij de komende verkiezingen zal worden aangevoerd door een ouwe dikke man (62), die ook nog blank (wit) is. Terwijl rechts zal worden geleid door een relatief jonge rechtse vrouw (46), die weliswaar ook blank (wit) is, maar van Koerdisch-Turkse afkomst. 

Wat er verder van rechts komt, weten we trouwens nog niet. Ik geloof niet zo in het komende succes van dat wat beduimelde mens van de Boerenbeweging. Uiteindelijk moeten kiezers (uit de stad) toch weer bij zinnen komen. Een keer uit protest alle ballen op de Boeren is leuk, maar het moet ook weer geen gewoonte worden. Als we niet oppassen eten we straks alleen nog maar aardappelen met een bal gehakt. Over die eeuwige twijfelende Pieter Omtzigt heb ik eveneens zo mijn twijfels. Die wacht net zo lang met actie tot het momentum voorbij is, maar ik kan mij natuurlijk vergissen. De mens is tot op zekere hoogte voorspelbaar, maar de toekomst niet.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap