Spring naar de content
bron: pexels

Wat is een security awareness training en wat leer je?

Security awareness training is een trainingsprogramma dat gericht is op het vergroten van bewustzijn onder medewerkers over online veiligheidsrisico’s en het aanleren van de juiste handelingen om dit te kunnen waarborgen. Of je nu een onderneming runt met een paar medewerkers of onderdeel bent van een multinational, het is essentieel om personeel bewust te maken van de online gevaren en je gegevens te beschermen tegen ongewenste incidenten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Er zijn verschillende systemen op de markt om online veiligheid binnen een organisatie te bevorderen. Het begrijpen van digitale dreigingen en het gebruiken van de juiste bewustwording tools is van cruciaal belang. Daarom is er een security awareness platform en training ontwikkeld door Awaretrain, zodat zowel jij als je medewerkers de juiste stappen kunnen nemen om veilig online te opereren.

Wat houdt de training in?

De training richt zich op het voorkomen van menselijke fouten, die ertoe kunne leiden dat onbevoegden en cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie. Door de security awareness training worden medewerkers getraind om beveiligingsrisico’s en verdachte activiteiten van cybercriminelen te herkennen. Hierbij kun je denken aan het identificeren van phishing-e-mails die tot doel hebben gevoelige gegevens te verkrijgen, of het herkennen van telefoontjes waarin iemand vraagt om een verdachte handeling uit te voeren.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Hoelang duurt de security awareness training?

Hoelang de training duurt heb je helemaal zelf in de hand. Omdat kennis snel wegzakt is het belangrijk om doorlopend en actief met het onderwerp bezig te zijn. Het volledige trainingsprogramma biedt meer dan 50 modules, waardoor je als organisatie je eigen pakket kunt samenstellen dat perfect past bij jouw situatie. Medewerkers kunnen hun eigen tempo bepalen bij het doorlopen van de leerstof, terwijl managers inzicht hebben in de voortgang en kunnen bepalen of iemand eventueel extra training nodig heeft.

Wat leer je?

Tijdens de training leer je hoe je phishing en andere digitale bedreigingen kunt herkennen. Je krijgt inzicht in waarom het zo belangrijk is om deze gevaren te melden aan de juiste personen binnen het bedrijf. De 50 interactieve trainingsmodules zijn beschikbaar in 8 talen en bevatten nuttige tips en praktijkvoorbeelden die het leren boeiend en leuk maakt.

Waarom is de training zo uniek?

Het unieke aan een security awareness training is dat het volledig kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Je bepaalt zelf welke medewerker welke modules volgt. De ene medewerker heeft genoeg aan de basiskennis, terwijl de ander behoefte heeft aan een verdiepende module. Door verschillende soorten content aan te bieden aan je gebruikers verhoog je de betrokkenheid. Onderwerpen worden op verschillende manieren behandeld, waardoor je de aandacht van gebruikers vasthoudt. Elk leermoment draagt bij aan een veiligere en meer informatiebewuste werkomgeving.