Spring naar de content

Exclusief voor lezers van HP/De Tijd: met 50% korting naar de Matthäus Passion

De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands is als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het chronologische lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De verteller: de evangelist, neemt u mee door het verhaal. Hij wordt afgewisseld door het koor, enerzijds intiem en dan weer overweldigend. Iedere solist heeft een eigen emotionele dimensie zoals liefde, smart, troost, beschouwend. 

De musici van The Bach Orchestra bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en het The Bach Choir wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank. De (inter)nationale solisten hebben een enorme toewijding wat hoorbaar en zichtbaar zal zijn tijdens de meesterlijke aria’s. Zij zijn als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Alleen deze week exclusief te boeken met 50% voordeel: RANG 1 € 47,50 ipv € 95,-

vr 15 mrt Concertgebouw Amsterdam 19:30
vr 29 mrt Concertgebouw Amsterdam 13:30
za 30 mrt Concertgebouw Amsterdam 14:15 & 19:00
zo 31 mrt Concertgebouw Amsterdam 14:15
ma 1 apr Concertgebouw Amsterdam 14:15

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Maarten Romkes, Evangelist | Thilo Dahlmann, Christus
Olga Zinovieva, Sopraan| Meneka Senn, Sopraan
Clint van der Linde, Countertenor 
Martinus Leusink, Tenor | Jasper Schweppe, Bas
Dirigent: Pieter Jan Leusink