Spring naar de content
bron: pexels

Een nieuwe tv kopen? Dit zijn de nieuwste tv trends

In de wereld van televisies ontwikkelen de technologieën voortdurend, waardoor het steeds moeilijker wordt om bij te blijven met de nieuwste trends.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Of je nu op zoek bent naar een tv voor je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. In dit artikel zullen we een aantal populaire tv trends bespreken die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte tv voor in jouw kamer.

8K-resolutie: De ultieme kijkervaring

Een van de opvallende tv trends van de afgelopen jaren is de opkomst van 8K-resolutie. Met een resolutie van 7680 x 4320 pixels biedt 8K vier keer zoveel pixels als 4K en zestien keer zoveel pixels als Full HD. Dit resulteert in een ongelooflijk scherp beeld met zeer gedetailleerde visuals. Hoewel 8K-inhoud nog steeds beperkt is, zal het in de toekomst waarschijnlijk de norm worden, deze televisies komen in verschillende maten van een 65 inch tv tot 55 inch. Als je op zoek bent naar de ultieme kijkervaring, kan een tv met 8K-resolutie een goede keuze zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Oprolbare tv’s: Ruimtebesparend en flexibel

Een andere opkomende trend is de introductie van oprolbare tv’s. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om de tv veilig op te rollen in een compacte behuizing wanneer deze niet in gebruik is. Dit biedt tal van voordelen, waaronder ruimtebesparing en flexibiliteit. Je kunt de tv bijvoorbeeld uitrollen wanneer je wilt kijken en weer oprollen wanneer je klaar bent, waardoor je meer ruimte overhoudt in je woonkamer of slaapkamer. Hoewel oprolbare tv’s momenteel nog prijzig zijn, zullen ze in de toekomst naar verwachting betaalbaarder worden.

Slimme tv’s met spraakbesturing: Gemakkelijke bediening

Slimme tv’s zijn al een tijdje populair, maar nu worden ze steeds geavanceerder met de integratie van spraak besturingstechnologie. Met spraakbesturing kun je jouw tv bedienen met eenvoudige spraakopdrachten, zoals “Zet het volume hoger” of “Zet uit”. Dit maakt de bediening van je tv gemakkelijker en handiger dan ooit tevoren. Bovendien zijn sommige slimme tv’s compatibel met virtuele assistenten, waardoor je jouw tv zelfs kunt bedienen met spraakopdrachten vanaf je smartphone of slimme luidspreker.

Quantum Dot-technologie: Levendige kleuren en verbeterde helderheid

Quantum Dot-technologie is een opkomende trend die steeds meer wordt toegepast in tv’s. Deze technologie maakt gebruik van nanokristallen om het kleurenspectrum van de tv uit te breiden en een breder scala aan kleuren weer te geven, deze televisies komen voor als onder andere een 55 Inch OLED Tv. Dit resulteert in levendige en nauwkeurige kleuren die dichter bij de natuurlijke kleuren liggen. Bovendien verbetert Quantum Dot-technologie ook de helderheid en het contrast van het beeld, waardoor details beter zichtbaar zijn, zelfs in donkere scènes. Als je een tv wilt met indrukwekkende kleuren en beeldkwaliteit, overweeg dan een model met Quantum Dot-technologie.

Dunne schermranden: Een naadloze kijkervaring

Een esthetische trend die we steeds vaker zien bij nieuwe tv’s zijn dunne schermranden. In plaats van dikke randen rondom het scherm, hebben tv’s nu ultradunne randen die bijna onzichtbaar lijken. Dit zorgt voor een naadloze kijkervaring en maakt de tv visueel aantrekkelijker, vooral als je van plan bent om de tv aan de muur te hangen. Dunne schermranden geven de tv een modern en gestroomlijnd uiterlijk.