Spring naar de content

3 handigs tips ter voorbereiding op het najaar

We hebben de zomer inmiddels achter ons gelaten. Waar de meningen over het weer zijn verdeeld, is het nu vooral zaak om ons zowel mentaal, als fysiek voor te bereiden op het najaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De herfst begint officieel op 23 september, wat bij een deel van de mensen zorgt voor een dipje. Dit heeft er niet alleen meer te maken dat het mooie weer ten einde is, maar ook dat het ‘s ochtends langer donker is en ook ‘s avonds het eerder donker wordt. Het is dus vooral belangrijk je hier goed op voor te bereiden, zodat je de laatste maanden van het jaar goed door weet te komen. Naast het mentale aspect, zal ook het kwik dalen en is de kans op een flinke regenbui een stuk groter dan tijdens de zomermaanden. Een regenjas mag daarom dus ook niet ontbreken. Om ervoor te zorgen dat jij zowel mentaal, als fysiek goed bent voorbereid, hebben we een aantal tips voor je.

Zorg voor een goede regenjas

BIj een regenjas denken we vaak aan een veel te grote jas, die alles behalve praktisch is om aan te trekken. Daarbij zijn deze jassen ook op de fiets niet erg handig, aangezien ze ontzettend veel wind vangen. Gelukkig is de keuze tegenwoordig enorm en hoef je je dus geen zorgen te maken over het feit of er wel een geschikte regenjas is die bij je past. Zo kun je namelijk ook kiezen voor een trendy maium regenjas, die bij uitstek geschikt is om tijdens een flinke regenbui droog te blijven, maar ook vaak wordt gedragen als mode item, omdat deze qua pasvorm super stijlvol is. Deze regenjassen zijn daarom ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen en geven je outfit net dat beetje extra. Want ook tijdens de herfst- en wintermaanden wil je er natuurlijk netjes uitzien.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Maak het ook binnen gezellig

Het najaar staat toch een beetje bekend om dat we de meeste tijd binnen doorbrengen. Zorg er dus ook voor dat je voldoende aandacht besteed aan de gezelligheid in huis. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een paar leuke accessoires of een keer een andere kleur op de muur. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het een stuk gezelliger oogt, maar draagt het ook bij aan het mentale aspect. Vaak zien we, dat wanneer mensen een beetje terneergeslagen zijn door het weer, een andere omgeving ze goed doet. Door je huis eens flink onder handen te nemen, heb je het gevoel alsof je in een nieuwe omgeving bent, wat vervolgens ook een positieve uitwerking heeft op je humeur en algehele mentale gesteldheid.

Vergeet de tuin niet

Bij de tuin denken we natuurlijk aan de zomer. Toch is het wel belangrijk je tuin winterklaar te maken, zodat je er tijdens het voorjaar veel minder werk aan hebt en alles ook veel mooier in bloei terugkomt. Zorg ervoor dat je alle bloemen en planten waar nodig op de juiste manier snoeit en ook dat je tuinmeubels overdekt staan, zodat ze niet maandenlang worden blootgesteld aan regen en andere barre weersomstandigheden. Regent het buiten, dan is het verstandig een regenjas aan te trekken, zodat je niet helemaal zeiknat wordt terwijl je bezig bent. Voor de meesten van ons is het al geen pretje om in de tuin te werken, laat staan als je dan ook nog helemaal nat regent.