Spring naar de content
bron: anp

De negatieve stemwijzer

Er doen deze maand zoveel partijen mee aan de verkiezingen, dat vanzelf de vraag opkomt: op wie gaan we niet stemmen? Max Pam schreef daarom een negatieve stemwijzer. 'Omtzigt is ontegenzeggelijk sympathiek, maar hij lijkt mij geen geboren leider, meer een all-time-twijfelaar. Als hij flink gaat winnen, voorzie ik ongelukken.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Max Pam

Een paar dagen geleden ontving ik mijn stempas, altijd een vreugdevol moment in het feest van de democratie. Door de oorlogen op het internationale toneel had ik deze keer wat minder interesse in al die Hollandse dwergen, die elkaar een stoel in het parlement betwisten. Hoog tijd dus om eindelijk een blik te slaan op de lijst van partijen die op 22 november meedoen aan de verkiezingen.

Voor mij zijn de verkiezingen altijd een aftreksom. Er doen in Nederland zoveel partijen mee, dat vanzelf de vraag opkomt: op wie gaan we niet stemmen? Beschouw het onderstaande daarom als een negatieve stemwijzer – mijn negatief stemadvies aan mijzelf. Wellicht kan het u ook helpen bij het bepalen van de partijen waarop u beslist – nee –  niet gaat stemmen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap