Spring naar de content
bron: pexels

Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Als ondernemer weet je dat een goede boekhouder goud waard is. Maar misschien ben je nog op zoek naar de juiste persoon voor deze job.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een lokale boekhouder heeft niet alleen kennis van de landelijke wet- en regelgeving, maar is ook bekend met de specifieke situatie en behoeften in jouw regio. Verder is hij/zij als het goed is volledig op de hoogte van lokale belastingvoordelen waar je van kunt profiteren.

De voordelen van persoonlijk contact

Persoonlijk contact met je boekhouder is belangrijk. Het gaat immers om jouw financiële zaken. Zonder goede contact is er immers geen samenwerking en zonder goede samenwerking kunnen de werkzaamheden niet goed uitgevoerd worden. Je wilt met iemand samenwerking die je kan helpen, maar die je ook goed kan vertrouwen die altijd bereid is om je te helpen met de vragen of onduidelijkheden die je hebt. Door te kiezen voor een ervaren boekhouder in de buurt, is er geen barriére als het aankomt op de communicatie. Er kan tevens snel en makkelijk geschakeld worden, wat een ‘must’ is binnen een samenwerking. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Tijd- en kostenbesparing met een lokale boekhouder

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een lokale boekhouder, maar één van de belangrijkste is de besparing van tijd en kosten. Een lokale boekhouder kost je namelijk je tijd en de kosten die je maakt. 

Minder reistijd 

Door te kiezen voor een lokale boekhouder, bespaar je op reistijd. Je hoeft niet uren in de auto te zitten om je boekhouder te bezoeken. In plaats daarvan kun je een korte trip maken en meer tijd besteden aan wat echt belangrijk is, namelijk jouw business.

Kostenbesparing op lange termijn

Een lokale boekhouder kan ook op de lange termijn kostenbesparingen opleveren. Het zelf uitvoeren van de werkzaamheden kost veel tijd en moeite. Hierdoor zal je meer tijd vrij moeten maken om deze activiteiten uit te voeren, wat je ook in de business zou kunnen steken. Dit zal in de kosten dus duurder komen te staan. Tevens kost het ook geld om jezelf te vervoeren. Denk hierbij aan brandstofkosten die je kwijt bent als je een lange reistijd voor de boeg hebt. Kies daarom voor een lokale boekhouder.

Dit is waarom jij voor een lokale boekhouder moet kiezen

Woon je bijvoorbeeld in Groningen, dan is het een logische keuze om te kiezen voor een boekhouder in Groningen. Toch worden deze keuzes niet altijd gemaakt en wordt de keuze op basis van expertise gemaakt. Als deze ervaren boekhouder bijvoorbeeld in Amsterdam woont, kiezen ondernemers er toch voor om in zee te gaan met een boekhouder op 3 uur afstand. Dit is iets wat in de ogen van een ondernemer vermeden moet worden, simpelweg omdat de lokale expertise ook belangrijk kan zijn. 

Een boekhouder in Groningen kent het Groningse bedrijfsleven als geen ander. Ze zijn bekend met lokale regelgeving, belastingvoordelen en andere factoren die invloed kunnen hebben op jouw bedrijf. Dit kan een groot voordeel zijn bij het nemen van strategische beslissingen voor jouw bedrijf. Ze zijn ook bekend met andere bedrijven in de regio en kunnen je wellicht in contact brengen met potentiële partners of klanten. Kies daarom altijd voor een lokale professional. Lokale klanten zijn altijd de meest interessante klanten en daar kan een boekhouder mee helpen. 

Hoe een lokale boekhouder je bedrijf kan helpen groeien

Nu we weten dat een lokale boekhouder je kan helpen met het groeien van jouw business, is het belangrijk om hier wat dieper op in te gaan. Een boekhouder werkt namelijk niet voor één specifiek bedrijf, maar misschien zelfs voor honderden verschillende bedrijven. Het netwerk van een boekhouder kan dus enorm zijn en daarom is een boekhouder ook de juiste persoon die je kan helpen met het in contact komen met andere bedrijven die wellicht geïnteresseerd is in de producten of diensten die jij aanbiedt.

De expertise van een boekhouder ligt ook bij het opmaken van financiële rapporten en prognoses die gedaan moeten worden. Op basis van deze data kunnen inschattingen gemaakt worden, die jou kunnen helpen met de doelstellingen die behaald moeten worden.

Het inhuren van een ervaren boekhouder is dus essentieel voor jouw business. Kies wel voor een lokale boekhouder, zodat jij de toekomst in zal gaan met meer tijd en zekerheid!