Spring naar de content
bron: Rinze Vegelien / Today’s Brew

Oaxaca in Amsterdam: Mexicaans eten op niveau

Schrijvende kok en hoofdredacteur Tom Kellerhuis at én dronk bij het pas geopende Mexicaanse restaurant Oaxaca in Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Mexicaans eten op niveau kan sinds kort in de Amsterdamse Spuistraat 279, op de plek waar tot voor de coronapandemie de vreetschuur Haesje Claes was gevestigd. Typisch Hollandse klassiekers uit de simpele volkskeuken als erwtensoep, stamppotten, maar ook kapucijners en kalfslever sierden de menukaart. Er konden tegelijk wel 300 mensen eten, verdeeld over de zeven panden met een labyrint aan eetzalen, voor lunch en diner.  

Nu zit daar een pas geopende nieuwe Mexicaan onder de naam Oaxaca - spreek uit: wa-ha-kà - vernoemd naar de culinaire hoofdstad van Mexico, die zich kenmerkt door zijn kleurrijke gebouwen, majestueuze kathedralen en gezellige markten. Bij Oaxaca wandel je als het ware Mexico binnen, nog voordat de lunch of het diner is begonnen. Bij Oaxaca serveren ze minder couverts dan bij de voorganger, maar nog steeds best veel: zo’n 135 gasten kunnen er dagelijks aanschuiven voor lunch en diner, en vanaf de zomer ook op het terras.  

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap