Spring naar de content

Vakantiebestemmingen voor jouw vakantie in 2024: hier moet je naar toe

Hoewel het vast nog niet zo voelt, komt de zomer van 2024 er alweer bijna aan. Dat betekent ook dat je alvast een vakantie kunt plannen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Weet je al waar je heen wilt? Wil je vlakbij huis in Nederland, Duitsland of België? Of wil je toch het vliegtuig pakken naar Frankrijk of een andere bestemming? In deze blog nemen we je mee in een aantal mooie bestemmingen voor een zomervakantie in 2024.

Santorini

Santorini is een populaire vakantiebestemming voor tijdens de zomervakantie zuid 2024. Dit is vanwege een adembenemend landschap, witgekalkte huizen en prachtige zonsondergangen. Geniet van de warme zon, verken charmante dorpjes met smalle straten en proef typisch Grieks eten. Santorini biedt ook tal van mogelijkheden voor watersport als snorkelen en duiken. Ook in de meivakantie is Santorini een goede keuze, mede door de aangename temperaturen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Bali 

Bali blijft een van de meest betoverende eilanden ter wereld en is perfect voor wie op zoek is naar een zomer vol avontuur en ontspanning. Bali biedt prachtige stranden, rijstvelden, interessante tempels en fijne yogalessen in Ubud. Ga vooral ook ontspannen op het strand. 

Barcelona

Barcelona is een zeer geschikte bestemming voor mensen die van levendige steden houden. Met de mooie architectuur als de Sagrada Familia en Park Güell zijn erg interessant om te bezoeken. Barcelona biedt kilometerslange stranden, een ideale mix van cultuur en ontspanning en heerlijk eten. 

Kaapstad

Voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en een onvergetelijke natuurervaring, is Kaapstad een uitstekende keuze. Met de majestueuze Tafelberg als achtergrond, biedt de stad eindeloze mogelijkheden voor wandeltochten, safaritochten en watersporten. Bezoek ook de beroemde Kaap de Goede Hoop en ontdek de rijke geschiedenis van Zuid-Afrika in het Robbeneiland Museum.

Nieuw-Zeeland

Voor avontuurlijke reizigers die houden van adembenemende natuurlijke schoonheid, is Nieuw-Zeeland de perfecte bestemming. Of je nu wilt wandelen in de bergen van het Zuidereiland, kajakken in de fjorden of ontspannen op de prachtige stranden van het Noordereiland, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Vergeet dan ook niet om enkele van de beroemde Lord of the Rings-filmlocaties te bezoeken!

Marrakech

Marrakech is de ‘rode’ stad van Marokko en biedt een mix van geschiedenis, cultuur en architectuur. Dwaal door de steegjes van de medina, bekijk de majestueuze paleizen en geniet van heerlijke Marokkaanse gerechten op de vele markten. Breng ten slotte ook nog een bezoek aan de beroemde Jardin Majorelle.

Costa Rica

Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dit Centraal-Amerikaanse land staat bekend om zijn biodiversiteit, prachtige stranden en avontuurlijke activiteiten als ziplining en raften. Verken de regenwouden, spot wilde dieren en ontspan op de ongerepte stranden langs de kust.

Australië

Australië is een enorm land met een overvloed aan diverse ervaringen. Bezoek de iconische steden Sydney en Melbourne, ontdek het Great Barrier Reef, verken de prachtige Outback en ontspan op de prachtige stranden. Met zijn gevarieerde landschappen en unieke wilde dieren, is Australië een onvergetelijke zomerbestemming.