Spring naar de content
bron: ANP

Maar waarom vluchten de Joden dan uit Europa, meneer Segers?

Ik heb niet zoveel met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Qua uiterlijk doet hij me denken aan Doug Stamper uit House of Cards, maar met de inborst van een accountant die zijn kantoor aan huis heeft, ergens in Vinexland. Zo’n tiepje die op zaterdagavond bij het schijnsel van een kaars nog zit te werken onder zijn dakkapel, nadat hij eerst het grindpad heeft aangeharkt omdat de Dag des Heeren voor de deur staat. Onaangeharkte grindpaden zijn immers een gruwel in de ogen van de Heere Jezus.

Gepubliceerd op:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik kom uit de hardcore biblebelt van de Veluwe en geloof me: ik herken en ruik een gereformeerde gluiperd op een kilometer afstand. Segers is een hedendaagse Judas maar ook een hedendaagse Faust, de man die zijn ziel aan de duivel Mephisto verkocht in ruil voor het pluche van kabinet-Rutte III. Daarom zit Nederland nu opgescheept met Paul Blokhuis, de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Blokhuis, die overigens wel een aangename boeventronie heeft, met de zware baardgroei van Ruud Lubbers, wil van Nederland een soort Mormoons/mohammedaans paradijs maken, zonder alcohol, drugs en vruchteloze neukseks.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over Arie Slob zeg ik maar één ding: nomen est omen. U zoekt zelf maar op wat zijn naam betekent.

Vandaag staat Segers in de Telegraaf met een noodkreet: ’Joden trekken weg uit Europa’.

Ik citeer: ,,Joden trekken zelfs weg uit Europa. Dat op een continent met zo’n ereschuld richting de Joodse gemeenschap’’, zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. ,,We mogen niet wegkijken.’’ Er wordt een petitie op internet gezet en de partijen pleiten voor zwaarder bestraffen van misdaden die voortkomen uit Jodenhaat en meer aandacht in onderwijs voor het gevaar van antisemitisme.

Voorwaar een nobel en schitterend initiatief, zij het wat laat. In Frankrijk is al jarenlang een massale exodus aan de gang. Altijd weer wordt de metafoor van de kanaries in de kolenmijn gebruikt. De lezer roept nu enthousiast: heeeee, dat is een leuk liedje uit mijn jeugd. Van The Police. Sting!

Nou, dat vertelt u dan maar fijn aan Leo “Top 2000 à Go-Go Blokhuis”, de zondige broer van Paul.

Kanaries werden in de kolenmijnen gebruikt als een vroegtijdig waarschuwingssysteem. Dit kunt u navragen bij Frenske Timmermans, die als twaalfjarige jongen met de koempels in de schacht van steenkolenmijn Oranje Nassau I moest afdalen, met gevaar voor eigen leven én voor stoflongen.

Giftige gassen zoals koolstofmonoxide en methaan in de mijn doodden de kanariepietjes van Frenske Timmermans voordat de mijnwerkers hierdoor werden aangetast. Het gezegde ‘kanarie in een kolenmijn’ wordt daarom vaak gebruikt om te refereren aan een persoon of ding dat dient als een vroegtijdige waarschuwing in een komende crisis.

Goed, het is natuurlijk prachtig dat Segers de Joden wil redden en voor Nederland wil behouden. Hiermee staat hij in de traditie van zijn voorvaderen die uit christelijke naastenliefde onderduikers in huis namen. Daar zat en zit natuurlijk een luchtje aan want veel christenen geloven dat het uitverkoren volk zich massaal bekeert tot het Ware Geloof wanneer Jezus Christus, de échte messias, terugkeert op deez´ aard.

Het bizarre is dat Segers niet zegt waarom de joden Europa ontvluchten. Ja, hij noemt antisemitisme als oorzaak. Maar de term antisemitisme is inmiddels zo uitgehold dat het niets meer te maken heeft met de oorsprong. De Anne Frank Stichting is ontjoodst en zal binnenkort Fatima Aboe-Frank Stichting worden genoemd. Als een Marokkaanse jongen in de Kinkerstraat wordt aangehouden omdat hij met 80 kilometer over het fietspad scheurt, zal hij onmiddellijk tegen oom agent krijsen: ‘jij viezz antisemietje’. Dat komt natuurlijk makkelijker de muil uit dan ‘etnisch profileren’.

Segers gebruikt de schijnheilige retoriek van koempel Timmermans: jodenhaat in de schoenen van extreem-rechts schuiven, en daar mompelend aan toevoegen dat er natuurlijk ook vermeende aanhangers van een niet nader te noemen niet-westerse religie zijn die wel eens iets geks tegen een Jood op straat brullen en wellicht ook nog een fluim snot op zijn keppel spugen maar dat zijn geen echte moslims want echte moslims doen zoiets niet want de islam is net als het christendom een geloof van liefde. Bovendien zijn de Jood, de gristen en de muzelman met elkaar verbonden door aartsvader Abraham. Die heeft natuurlijk nooit bestaan maar dat heeft u niet van mij.

Het is het oude verhaal van de olifant in de huiskamer: het niet willen en durven noemen van de islam als oorzaak van heel veel ellende.

Maar de cijfers liegen er niet om:

Vraag een Amsterdamse Jood wat de oorzaak van de ellende is in zijn stad, en dan hoor je dat het de Marokkaanse jeugd is en niet die ene maffe doorgesnoven skinhead die ‘joden joden joden’ brult bij Ajax, en : “Wij zijn Ajax, wij zijn Joden, wij zijn superjoden. Wie niet springt, die is geen Jood!”

Wat mij nog het meest verbaast is het monsterverbond, dat schitterende huwelijk tussen islamofascisten, feministen en antifa’s. Sylvana, Anja Meulenbelt, professor Wekker, Abou Jahjah, Sunny Bergman, Greetje Duisenberg, de broeders van DENK, Peter Breedveld en Joke Kaviaar staan gebroederlijk en gezusterlijk naast elkaar onder Hamas-vlaggen, naast Sinterklaasdichter des Vaderlands Jerry Luther King. Enfin, daar heb ik al zo vaak over gepredikt vanaf deze digitale kansel.

En dat vind ik het grote probleem van het hedendaags antisemitisme in Nederland: de roomblanke faciliteerders van de mohammedaanse jodenhaat. En als een Joodse onderduiker moet kiezen tussen Segers, die insipide klerk van Jezus, en de gekkies van GroenLinks en Bij1, dan is de keuze snel gemaakt.