Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u dit sportweekend niet missen?

Aardig wat WK’s dit sportweekend: het WK Turnen in Glasgow, het WK-atletiek voor paralympische atleten in Qatar en het WK rugby in Engeland. Verder rijdt Max Verstappen de GP van Amerika en is er natuurlijk weer eredivisie. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Glasgow is de plek van het WK Turnen. Podiumplaatsen zijn belangrijk, maar het gaat ook om de olympische kwalificaties.  Zaterdag komen Mara Titarsolej, Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman, Lisa Top, Lieke en Sanne Wevers in actie op de brug, balk, vloer en sprong. Voor de mannen beginnen de kwalificaties op zondag. Voor de landenkwalificatie komt Nederland maandag pas aan de beurt. De samenvatting is te zien bij de NOS op NPO1.

2015-10-03 15:35:23 HOOFDDORP - De Nederlandse turner Yuri van Gelder bereidt zich voor op het WK Turnen dat van 23 oktober tot 1 november in Glasgow wordt gehouden. ANP LEX VAN LIESHOUT
Yuri van Gelder bereidt zich voor op het WK Turnen. Hij komt zondag pas in actie

Maximaal haalbare
In Doha, de hoofdstad van Qatar, is het WK Atletiek voor paralympische atleten van start gegaan. Ronald Hartog heeft vrijdag al zilver gewonnen bij het verspringen. Hij moest zijn meerdere erkennen in Markus Rehm. De Duitser won goud met een nieuw wereldrecord (8,40 meter). Hertog sprong 7,26 meter. “Het was een zoektocht naar de juiste afzet. Zilver was voor mij het maximaal haalbare.” Er doen in totaal 18 Nederlandse atleten mee aan het WK dat tot en met 31 oktober duurt.

2015-10-23 19:48:23 Women compete in the 1500m event during the Doha IPC 2015 Paralympics World Championships in the Qatari capital on October 23, 2015. AFP PHOTO / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR ==QATAR OUT==
De 1500 meter bij de vrouwen

Klassieker
De laatste en spannendste week van het WK Rugby is begonnen. Zaterdag staat er een klassieker op het programma: Zuid-Afrika tegen Nieuw-Zeeland. Zondag is het tijd voor de tweede halve finale, Argentinië speelt dan tegen Australië. De winnaars van beide finales spelen zaterdag 31 oktober tegen elkaar in de finale. De halve finales zijn dit weekend om 16.30 uur te bekijken op RTL 7.

2015-10-24 16:39:50 Castres New Zealand flanker Alex Tulou (L) runs with the ball during the Top 14 rugby match Castres Olympique versus FC Grenoble at the Pierre Antoine Stadium in Castres on October 24, 2015. AFP PHOTO / REMY GABALDA
Alex Tulou (links) van Nieuw Zeeland in actie tijdens de halve finale tegen Zuid-Afrika

Schaatsliefhebbers opgelet: in Amsterdam begint zaterdagavond het seizoen voor de marathonschaatsers met de KPN Cup.

Nat
Onze Max Verstappen rijdt zondag de Grand Prix van Amerika. In de eerste vrije training reed hij de zevende tijd. Nico Rosberg was eerste in de serie op het natte circuit van Austin, de Rus Daniil Kviat en de Australiër Daniel Ricciardo werden respectievelijk tweede en derde. Lewis Hamilton deed het rustig aan en werd vijfde. De Brit kan mogelijk zondag al worden gehuldigd als wereldkampioen. De tweede vrije training werd afgelast vanwege het slechte weer. De tweet van Verstappen verduidelijkt dat:

U kunt de GP van Amerika zondag om 20.00 uur live volgen op Veronica.

Eredivisie
En gelukkig ook nog eredivisie. Vrijdag verloor PEC Zwolle van FC Utrecht met 1-2. Zaterdag speelt Willen II tegen Eindhoven, De Graafschap tegen Heracles, FC Twente tegen PSV en Roda JC tegen Excelsior. Zondag treft SC Cambuur ADO Den Haag, neemt Vitesse het op tegen Ajax, NEC staat tegenover FC Groningen en de afsluiting van het voetbalweekend is Feyenoord tegen AZ. De wedstrijden zijn live te zien bij FOX Sports, anders kunt u de samenvatting kijken zondagavond bij de NOS op NPO1.