Spring naar de content

Diana’s laatste dag

Wat gebeurde er precies tussen 15.31 uur 's zaterdagmiddags, toen Diana en Dodi op Le Bourget arriveerden, en 0.24 uur 's nachts in de tunnel onder de Place de l'Alma?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Barkman

De drie ingangen van het Ritz Hotel aan de achterkant, aan de rue Cambon, zien er vrijwel identiek uit. De middelste deur is dicht en beschermd door traliehek-ken. Tot 1990 was het de officiële achteringang van het vijfsterrenhotel in het hart van Parijs, maar dat jaar werd hij om veiligheidsredenen gesloten. Een andere deur, met achter de ramen sierlijk gedrapeerde witte vitrage, geeft toegang tot de nachtclub en het restaurant van het hotel, de Ritz Club en het Espadon. De derde is de dienstingang, met de opschriften: 'Service' en `Ecole Ritz-Escoffier', verwijzend naar de vroegere koksopleiding van het hotel. 

Door die laatste deur verlieten op zondagochtend om ongeveer twintig minuten na middernacht prinses Diana, Dodi Fayed en Trevor Rees-Jones, Dodi's lijfwacht, het hotel. Aan de voorkant, aan de Place Vendóme, startten op vrijwel hetzelfde moment een groene Range Rover en een Mercedes hun motoren, en reden met hoge snelheid Weg van de ingang. De beide auto's waren daar, samen met nog twee andere Mercedessen, anderhalf uur eerder pontificaal door hotelmedewerkers geparkeerd, zo op het oog gereed om te vertrekken. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap