Spring naar de content

Hulpvaardig

De gemeente Amsterdam fêteert de koninklijke familie: vrij parkeren in de hele stad!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Prins Maurits is hulpverlener. Prins Bernhard jr. is hulpverlener. Tja, bijna de hele koninklijke familie blijkt een zorgzame inslag te hebben. Want de prinsen Floris en Pieter-Christiaan zijn ook al hulpverleners. En hun echtgenotes? Natuurlijk! Ook hulpverleners!

Althans, volgens de gemeente Amsterdam. Het heeft het college van B & W namelijk behaagd alle Amsterdamse leden van het Koninklijk Huis een ‘hulpverlenervergunning’ te geven. Daarmee kunnen de prinsen en prinsessen in de hele stad hun auto – vooral Audi’s – vrij parkeren. Voor de vriendenprijs van veertig euro per maand.

HP/De Tijd kreeg vorige week de tip dat prins Maurits in Amsterdam-Zuid rondreed in zijn nieuwe hoedanigheid van hulpverlener, en zodoende vrij kon parkeren. Dat wekte de nodige jaloezie in de straten achter het Concertgebouw, waar gewone burgers drie euro en veertig cent betalen om hun auto één uurtje op de openbare weg te mogen stallen.

De collega’s van Weekend, en met name fotograaf Reni van Maren, hadden een dag later al het onweerlegbare bewijs op tafel: ook prins Bernhard jr., prinses Marilène, prins Floris en diens vrouw prinses Aimée waren gepromoveerd tot hulpverlener, inclusief de bijbehorende parkeervergunning.

Enkele dagen later bevestigde de Rijksvoorlichtingsdienst de voorkeursbehandeling. Het college van B&W heeft de Amsterdamse prinsen en prinsessen bestempeld tot hulpverlener omdat ze met het oog op hun veiligheid snel en gemakkelijk moeten kunnen parkeren.