Spring naar de content

Afkicken

Zeventig ex-Tweede-Kamerleden moeten op zoek naar een nieuwe baan. Hoeveel haast maken ze met solliciteren? Deze week: Frans Weisglas (VVD).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Weisglas (60) is bezig ‘af te kicken’ van het Kamerlid-zijn. “Ik ben het 24 jaar geweest, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. U begrijpt: ik heb na de verkiezingen eerst maar eens vier weken vakantie genomen.”

Hij zou nog vijf jaar op vakantie kunnen, want Weisglas ontvangt wachtgeld tot aan zijn pensioen. Aanzienlijk meer nog dan andere ex-Kamerleden, omdat zijn salaris als voorzitter 34 procent hoger lag.

Over een tijdje, als hij er ‘klaar’ voor is, zal hij een boek schrijven over die laatste vier jaar. “Ja, ik heb al een uitgever. Welke? Ik weet niet of ik dat mag zeggen; ik ken de codes in de uitgeverijwereld nog niet. Of mijn boek onthullend wordt? Eh, dat weet ik nog niet. Ik wil opschrijven hoe ik die vier jaar inhoudelijk heb beleefd.”

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Ook gaat Weisglas, via Speakers Academy, het lezingencircuit in, en zal hij te huur zijn als dagvoorzitter op congressen.

Neen, vooralsnog wordt hij niet bedolven onder de aanbiedingen voor commerciële commissariaten. “Met mijn achtergrond als buitenlandwoordvoerder en Kamervoorzitter ben ik voor bedrijven minder aantrekkelijk dan, bijvoorbeeld, Wim Kok.”

Onderwerpen